DruštvoHercegovinaKonjicVijesti

SOLIDARNOST HERCEGOVINE Iz Mostara krenuli kamioni prikupljene pomoći za Tursku i Siriju

Kamioni prikupljene pomoći u Hercegovini za narod Turske i Sirije danas su se iz Mostara uputili prema glavnom gradu naše zemlje gdje će se pridružiti humanitarnom konvoju od 20 kamiona koji će pomoć voziti iz BiH za Tursku.

Upućena pomoć je prikupljena kroz prvu fazu zajedničke akcije Merhameta i Islamske zajednice na području Hercegovine, pokazujući solidarnost ljudi u našoj zemlji koji su spremni pomoći onima u potrebi.

Polasku kamiona iz Mostara prisustvovao je i Generalni konzul Republike Turske u Mostaru Yasar Ergun koji je iskazao zahvalu narodu BiH koji pomaže njegovoj zemlji u teškim trenutcima, a konvoj BiH će iz Sarajeva ići na osnovu uputstava Ambasade Republike Turske.

Direktor RO Merhameta Mostar Adnin Hasić kaže kako su danas dva kamiona i dva kombi vozila iz Mostara odvezla prikupljenu pomoć u centralno skladište Merhameta u Sarajevu odakle će u ponedjeljak krenuti “Merhametov” konvoj od 20 kamiona za Tursku.

“Pomoć koju danas otpremamo u Sarajevo prikupljena je u Mostaru, Konjicu, Jablanici, Stocu i Tomislavgradu”, rekao je Hasić, te zahvalio na saradnji Medžlisima Islamske zajednice Konjic, Jablanica, Stolac i Tomislavgrad, te svim volonterima kao i svim građanima koji su na bilo koji način bili dio ove humane priče.

Regionalni odbor “Merhameta” Mostar nastavlja akciju prikupljanja novčanih sredstava putem namjenskog žiro računa: 134 720 100 721 37 18 i humanitarnog broja 090 292 001.

Slični članci

Back to top button