BiHVijesti

FHMZ: Danas sunčano, najviša temperatura do 15 stepeni

foto: pixabay

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva povećana niska naoblaka ili magla se očekuje u sjevernim područjima i lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 2 stepena, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

Narednih dana sunčano

U petak u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 stepena, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno dužim sunčanim intervalima i porastom temperatura, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.

FHMZ

Slični članci

Back to top button