KonjicVijesti

Rektorovu nagradu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dobilo i 5 studenata iz Konjica

Svečanom sjednicom Senata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru je danas nastavljen program obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a najboljim studentima dodijeljene su i Rektorove nagrade, koje je dobilo i 5 konjičkih studenata: Omer Ćosić, Ajla Graho, Elda Sultić, Nedim Pajić i Sanida Hebibović.

“Mogu reći da je osjećaj fenomenalan kada znate da ste jedan od najboljih studenata. Federalna ali i Rektorova nagrada su dokaz da se učenje, trud i zalaganje uvijek isplate. Trenutno sam na master studiju Mašinskog fakulteta, cilj mi je ostati u BiH ali i da napredujem u ovom polju” – kazao je Nedim Pajić, student Mašinskog fakulteta.

“Velika je čast i zadovoljstvo prisustvovati jednoj ovakvoj ceremoniji. Za mene je ova nagrada dodatni motiv za dalje. Lijep je osjećaj kada dobijete priznanje za vaš rad u koji ste uložili dosta truda i vremena. Trenutno sam peta godina master studija te naredne godine planiram da završim studij i da steknem titulu magistra. Još uvijek sam član FK Klis. Zaista mi je bilo sve to teško uklopiti ali uz razumijevanje Kluba sam uspio. Planiram još neko vrijeme baviti se fudbalom jer je to moja prva ljubav koja me dodatno ispunjava” – kazao je za radiokonjic.ba Omer Ćosić, student Ekonomskog fakulteta.

Na današnjem događaju prisustvovali su i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić kao i direktorica JU “Srednja škola” Konjic Enisa Karkelja.

Jučerašnjom projekcijom filma “Sjećanje na lik i djelo Džemala Bijedića” i polaganjem cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred rektorata Univerziteta započeo je višednevni program “Dani Univerziteta” povodom obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button