KonjicVijesti

Medžlis IZ Konjic: U džamijama prikupljeno 41.685 KM za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

foto: radiokonjic.ba

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić potvrdio je za radiokonjic.ba da je u petak u konjičkim džamijama prikupljeno 41.685 KM za nastradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

“U akciji prikupljanja novčanih sredstava putem sergije u džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Konjic prikupljeno je 41.685 KM. Ovo je sergija koja je prevazišla i naša očekivanja, koja nije zabilježena do sada i koristimo priliku da se našim džematlijama zahvalimo i da iskažemo zadovoljstvo da su naši ljudi osjetili empatiju i da ovo bude naš vid podrške” – rekao je ef. Delić istaknuvši da je shodno instrukciji Rijaseta IZ u BiH akcija prikupljanja pomoći u potrebnim artiklima za Tursku i Siriju sa današnjim danom obustavljena.

“Mi smo danas dobili instrukciju od Rijaseta Islamske zajednice u BiH da privremeno napravimo pauzu. Prevelik je odziv i mi smo prinuđeni da napravimo pauzu dok se to sortira i da zamolimo džematlije, da se u narednim danima do naredne instrukcije suzdrže, a svoje donacije da dostave u Merhamet ili u Crveni križ. Odziv je i više nego očekivan i kada su u pitanju robne donacije i naši kapaciteti su u ovom momentu prevaziđeni u cijeloj IZ, te je uslijedila instrukcija u kojoj je od nas zatražena privremena pauza, dok se sve ne sortira i uputi tamo gdje je potrebno” – pojasnio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button