BiHDruštvoHercegovinaJablanicaPolitikaVijesti

REAKCIJA ČITATELJA IZ JABLANICE Portal NK istražio problem “grbavog” asfalta na M-17

Foto: novikonjic.ba

Čitateljica Č.A. iz Jablanice ukazala je na loše izvođenje radova – krpljenje asfaltnih rupa kroz centar Jablanice na magistralnoj cesti M-17, gdje je izvođač radova nasuo asfalt “k'o ni sebi ni drugome” u rupe, bez ravnanja pa sada motorna vozila “skaču k'o divokoze” kroz ovaj prelijepi hercegovački gradić.

Za pojašnjenje ove nesvakidašnje situacije u interesu javnosti portal novikonjic.ba obratio se načelniku Općine Jablanica i JP Ceste FBIH te nam je u datom roku dostavljen odgovor iz preduzeća Ceste FBIH, čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:

“Vezano za Vaš upit o izvođenju radova na magistralnoj cesti M17 u gradskoj zoni Jablanice, odnosno krpljenju udarnih rupa, u nastavku Vam dostavljamo sljedeće odgovore.

Na navedenoj dionici rađeno je presvlačenje srednjeg djela kolovoza, skupa sa “frezanjem” koje je urađeno u skladu sa pravilima struke. U zimskom periodu su se pojavile udarne rupe na djelovima na kojima presvlačenje nije rađeno usljed čega je izvođač redovnog održavanja, konzorcij u sastavu HP Investing d.o.o. i Hercegovinaputevi a.d., zatvorio udarne rupe, ali bez zasijecanja.

Propust izvođača je odmah evidentiran i uočen te je izdat nalog izvođaču da izvrši struganje i zarezivanje asfalta. Navedeni nedostaci će biti otklonjeni u što kraćem roku, sukladno povoljnim vremenskim uvjetima.

Do zaključenja našeg teksta odgovor načelnika Općine Jablanica nije stigao i javnost će biti upoznata odmah po prijemu istog.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/15/foto-kritika-kako-se-kod-vas-krpe-rupe/

Slični članci

Back to top button