DruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

KORAK NAPRIJED U Prvoj OŠ Konjic održana prezentacija modulacijskog odijela “Exopulse Molli”

FOTO: Prva OŠ Konjic, facebook

Menadžment škole, na čelu sa direktorom Omerom Kozićem još jednom je dokazao da Prva osnovna škola na prvo mjesto uvijek stavlja učenike i njihove potrebe.

Tako su u saradnji s roditeljima djece sa poteškoćama u razvoju i defektologom Elvirom Beganović upriličili prezentaciju Exopulse Molli modulacijskog odijela koji je novitet na svjetskom tržištu.

Prezentacija je urađena u saradnji sa Ottobock-om, ispred kojeg su došli certificirani terapeuti. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnicima Udruženja “i” Konjic.

Exopulse Molli Suit je prvo neuromodulacijsko odijelo s električnim napajanjem za poboljšanu mobilnost, ravnotežu, cirkulaciju i ublažavanje boli. Namijenjeno je osobama oboljelim od multipleskleroze, cerebralne paralize, moždanog udara, ozljeda leđne moždine i drugih neuroloških poremećaja.

Dostupno za djecu i odrasle, u veličini od 104 cm do 5XL za muškarce i žene. Uključuje 58 ugrađenih elektroda koje su postavljene tako da stimuliraju 40 ključnih mišića u cijelom tijelu. Programi stimulacije se prilagođavaju individualno svakom korisniku. Preporučuje se upotreba od 60 minuta svaki drugi dan.

Tri korisnika Odjeljenja za djecu sa teskoćama u razvoju su imala priliku proći jedan tretman sa modulacijskim odijelom. Čast nam je i zadovoljstvo biti domaćini ovakvom događaju koji čini korak naprijed za našu djecu. – saopćeno je iz Prve OŠ Konjic, prenosi portal novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button