BiHSportVijesti

Ženska košarkaška repezentacija igra protiv Sj. Makedonije

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati utakmicu petog kola kvalifikacija za Eurobasket 2023.

Zmajice će u KSC Sabit Hadžić na Ilidži ugostiti reprezentaciju Sjeverne Makedonije, koju su u drugom kolu savladali u Skoplju sa ubjedljivih 64:80.

Tada je naš nacionalni tim bio u znantno drugačijem sastavu u odnosu na trenutni roster.

Selektor Goran Lojo računa na sljedeće igračice u večerašnjem susretu: Milica Deura (Eunikos, Grčka), Courtney Hurt (Elitzur Holon, Izrael), Anđela Delić (Tenerife, Španija), Nikolina Knežević (Žabiny Brno, Češka), Dragana Domuzin (Slovanka Prag, Češka), Jovana Mandić (Proteas, Grčka), Nikolina Zubac (Brasov, Rumunija), Dragana Zubac (Benfica, Portugal), Jovana Marković (Budućnost, Crna Gora), Lejla Omerbašić (Penza, Kosovo), Ajla Selimović (Celta Vigo, Španija) i Almedina Ahmić (Čelik Zenica).

“Još imamo teoretske šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. U prošlom prozoru ga nismo imali i nadam se da ćemo sada to poboljšati. Biće lakše igrati na domaćem terenu”, kaže kapitenka Milica Deura.

Susret počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ticketing shopa Kupikartu.ba u Sarajevu.

U grupi A trenutno Belgija i Njemačka imaju po sedam bodova, BiH šest, a Sjeverna Makedonija četiri.

Slični članci

Back to top button