HercegovinaVijesti

Vlada HNK-a će i ove godine podržati Turistički klaster Hercegovina

foto: Fena

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg ugostio je u svom uredu Stjepana Primorca, člana Upravnoga odbora Turističkoga klastera Hercegovina.

Temom razgovora bile su sajamske aktivnosti Klastera, s naglaskom na dva velika skorašnja međunarodna događaja na kojima će svjetskoj javnosti biti predstavljeni i hercegovački turistički kapaciteti, saopćeno je iz Vlade HNK-a.

Zahvalivši Hercegu na podršci koju je Vlada HNK-a pružila nastupu članica Turističkog klastera Hercegovina na prošlogodišnjim iznimno uspješnim međunarodnim turističkim sajmovima održanim u Izraelu i u Londonu, Primorac je istakao i ličnu zaslugu prvog čovjeka izvršne vlasti u HNK-u koji je na oba događaja predvodio hercegovačku delegaciju.

U saopćenju se navodi kako će u predstojećem razdoblju uslijediti dva velika evropska sajma s međunarodnim učestvovanjem, u Berlinu (Njemačka) i u Zabrzu (Poljska).

Klaster, u saradnji sa svojim brojnim članicama, općinskim, gradskim i kantonalnim vlastima s prostora Hercegovine, kao i projektom USAID Turizam, planira nastup na oba događaja, s ciljem promovisanja hercegovačkih prirodnih, baštinskih, gastroloških i svih drugih posebnosti i boljeg pozicioniranja BiH na turističkim kartama svijeta.

Podsjetivši na benefite nastupa na izraelskomu i na londonskomu sajmu, nagrade i priznanja koje su tamo primili hercegovački turistički subjekti, premijer Herceg je obećao, u skladu s mogućnostima, da će i u tekućoj godini podržati uspješan rad Turističkoga klastera Hercegovina.

(Fena)

Slični članci

Back to top button