SvijetVijesti

Čuda koja daju nadu cijelom svijetu: Dvije bebe spašene iz ruševina

Foto: PrtScr / AA / Spašene dvije bebe u proteklim satima

Jednogodišnja beba je čudom spašena ispod ruševina 53 sata nakon zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne dijelove Turkiye.

Pripadnici spasilačkih timova uspjeli su izvući bebu ispod ruševina petokatnice u gradu Sanliurfa.

Beba je preživjela sa lakšim povredama i prevezena je u bolnicu. Sanliurfa je jedan od deset turskih gradova koji su teško pogođeni sa dva snažna zemljotresa.

Također, spasioci su jutros nakon akcije spašavanja u Elbistanu koja je trajala oko dva sata iz ruševina izvukli dvomjesečnu bebu Muhammeda koji je potom prevezen u bolnicu radi pregleda. Okupljeni su s velikim oduševljenjem slavili spašavanje bebe.

Majka bebe je također nešto ranije spašena ispod ruševina zgrade.

Najmanje 6.234 osobe su poginule od posljedica razornih zemljotresa koji su jučer pogodili južne regije Turkiye, potvrdila je Uprava za vanredne situacije (AFAD). U razornim zemljotresima na jugu zemlje povrijeđena je 37.011 osoba.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Od posljedica zemljotresa i u susjednoj Siriji su život izgubile najmanje 1.782 osobe, a hiljade su povrijeđene.

radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button