BiHSport

 Željezničar slavio minimalnu pobjedu u Konjicu, Pirić u posljednjoj minuti presudio Širokom Brijegu

sport1.ba

Fudbaleri Željezničara danas su u najtežem testu do sada, u sklopu zimskih priprema na nastavak sezone u m:tel Premijer ligi BiH, u Konjicu savladali Široki Brijeg rezultatom 1:0.  

Iako je Široki Brijeg imao nešto više loptu u svom posjedu u prvih nekoliko minuta susreta u Konjicu, ipak je klub sa Grbavice stvorio prvu priliku na ovom meču.

U dobroj akciji, koju su kreirali Amoah i Krpić, lopta nije došla do novog-starog napadača Željezničara, ali je on propustio šansu da se upiše u listu strijelaca.

Nekoliko minuta kasnije, Hajdarević se našao u prilici, šutirao je, ali je lopta otišla preko gola, da bi već u sljedećem napadu Bruno Oliveira ukrao jednu loptu, krenuo ka golu Plavih, ali je odbrana kluba sa Grbavice u posljednji trenutak intervenisala i lopta je otišla u korner.

Poslije toga su Širokobriježani ponovo zaprijetili iz slobodnog udarca, ali je golman Željezničara intervenisao, da bi potom prodor Amoaha po dresnoj strani zaustavio jedan igrač kluba sa Pecare.

Sredinom prvog poluvremena, u protivničkom šesnaestercu je pao Štilić, ali sudija se nije oglasio, te je pokazao da se igra može nastaviti, iako su igrači Željezničara kod arbitra pretestovali, budući da su od njega tražili da pokaže na jedanaest metara, ali on  nije promijenio svoju prvobitnu odluku.

Nakon toga su Plavi opet imali lijepu kontru. Hajdarević je uposlio Drlju, ali on je sve upropastio, a onda se na drugoj strani u šansi našao Lukić, ali je napravio potez viška.

Široki Brijeg je pred kraj prvog poluvremena imao novu priliku. Vukoja je dobro šutirao sa 18 metara, ali njegov udarac je Bender odbranio, a onda je golman Željezničara u sljedećem napadu dobro pratio akciju protivničke ekipe, te je uspio da spasi svoju mrežu.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika, pa je nakon prvih 45 minuta susreta u Konjicu rezultat glasio 0:0. 

Već na startu drugog poluvremena u Konjicu, Mekić se našao u prilici, šutirao je, ali njegov udarac je bez ikakvih problema odbranio golman Širokog Brijega.

Potom je klub sa Grbavice uzvratio. Krpić je bio u prilici, ali je u posljednji tren Bender intervenisao, a u narednom napadu je dobru šansu imao i Križevac, ali je zakasnio na loptu.

Plavi su poslije toga napadali po lijevoj strani, a onda je jedan centaršut otišao skroz na drugu stranu, pa nije bilo opasnosti po gol Širokog Brijega.

Klub sa Grbavice je u 65. minuti dobio slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, ali ni tada nije bilo opasno po gol Širokog Brijega, koji je minut kasnije imao jako opasan napada po desnoj strani.

Međutim, udarac jednog igrača Širokog Brijega je zaustavio golman Plavih, a nakon prilike u kojoj se našao fudbaler kluba sa Pecare, Širokobriježani su bili opasniji i konkretniji, ali bez ikakvog učinka. 

Međutim, u 80. minuti su Širokobriježani kreirali odličnu akciju, sve su dobro napravilo, ali udarac na kraju nije bio dovoljno jak, pa je golman Plavih to odbranio.

Do kraja meča su Plavi, ipak, uspjeli da dođu do pobjede, a gol u 90. minuti je postigao Muris Pirić.

FK Željezničar – NK Široki Brijeg (Muris Pirić 90‘).

sport1.ba

Slični članci

Back to top button