BiHSportSvijet

Haris Hajradinović proživio pakao u Turskoj: Igrači su iskakali iz soba, minuta je trajala kao vječnost

Haris Hajradinović, bh. reprezentativac i kapiten Kasimpaše, za Sportske.ba je ispričao šta je preživio. U glasu se osjetilo da je još uvijek u šoku.

Sa saigračima je bio neposrednoj blizini, boravio je u hotelu kada je zatreslo.

Haris je za naš portal pričao šta je sve proživio.

“Sad za sad znam da je ovaj golman Malatije poginuo. Srušila se zgrada u kojoj živi. Za ovim igračem Hataja što nam je zabio pogodak se još traga. Ne zna se šta je s njim. Dvojicu igrača su spasili. Jedan iz Uprave kluba iz Hataja je poginuo isto.”

Ima li nagovještaja da će se prvenstvo odgađati?

“Prvenstvo se odgodilo za najmanje dvije sedmice. Ja sam bio na licu mjesta. Jučer nismo letjeli za Istanbul, ostao sam tamo. Bili smo u hotelu, spavao sam probudio me zemljotres. Mislio sam srušilo se sve. Počelo se sve ljuljati. Ne znam kako se nije srušilo sve.”

“Mi smo bili u Hataju. Nisam mogao da vjerujem da je to zemljotres. Cijela se soba ljuljala, sve mi je polupano po sobi. Hvala Bogu možda zato što je bila čelična konstrukcija u hotelu gdje smo bili.”

Onda ste napustili lokaciju?

“Čim je stalo, svi smo izašli. Bio sam u šoku, nisam znao šta se dešava. Uhvatio sam se za krevet, nisam se pomjerao. Nisam znao šta se dešava. Gledam oko sebe, sve se slama, sve se ruši. Nisam se pomjerao. Nisam ni razmišljao u tom trenutku, samo sam čekao da se sruši sve.”

Koliko je to bilo sati?

“Oko 4h, 4:15h, ne znam ni ja tačno. Otprilike minutu je trajalo. Ali izgledalo je kao vječnost.”

“Pojedinci su izletjeli iz sobe, u čemu su bili tako su izašli. Nisu ljudi znali šta da rade. Kada je stalo, samo sam uzeo stvari, spremio se i izletio iz sobe kroz požarne stepenice. Kada sam izašao iz hotela, nije prošlo dvije, tri minute i opet je bio zemljotres slabiji. Ja nisam u početku ni imao predstavu da je zemljotres.”, kaže Hajradinović.

Razmišljaš li da dođeš kući u Sarajevo?

“Nemam pojma, vjeruj mi. Sada sam dobro, zdravo sam.”, poručio je Hajradinović.

Slični članci

Back to top button