DruštvoHercegovinaKonjicPolitikaVijesti

“NK” SAZNAJE: Prekida se štrajk – Dom zdravlja Konjic ima novog direktora

Foto: A.K., facebook

Hajduk dr. Džemal, novi je direktor JU “Dom zdravlja Konjic” odlučio je Upravni odbor ove zdravstvene ustanove, a jedan od prvih sastanaka novoimenovani direktor održao je 3. februara sa predsjedništvom Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika.

Amer Kerić, sindikalni predsjednik kazao je, da su napori urodili plodom nakon tri mjeseca štrajka i da se u ponedjeljak, 6. februara 2023. godine prekida generalni štrajk u Domu zdravlja Konjic.

“Obavjestenje za clanove Sindikata Doma zdravlja Konjic i nase sugradjane

Poslije skoro 3 mjeseca strajka, nasi napori su urodili plodom.

Upravni odbor DZ Konjic je izabrao novog direktora Hajduk dr Dzemala, kojem ovom prilikom cestitamo na izboru i zelimo srecu u daljnjem radu.

U petak 03.02 .2023.- e g. predsjednistvo sindikata je odrzalo sastanak sa novim direktorom, gdje su nam iznesene njegove vizije razvoja PZZ u narednom periiodu.

Zahvaljujuci tom ekspozeu, misljenja smo da cemo u narednom periodu zajednickim naporima, doprinijeti boljem sutra nase ustanove. Razgovarali smo o svim gorucim pitanjima, koja su nas do sada kocila i mozemo reci da smo pronasli zajednicki jezik.

Stoga je predsjednistvo NSRZDZ Konjic, donijelo odluku o PREKIDU GENERALNOG STRAJKA, a zvanicni dokument ce biti potpisan u ponedjeljak 06.02.2023-e godine ujutro.

Da nasi uposlenici ne bi bili uskraceni za bilo kakvu informaciju, u utorak 07.02. 2023-e godine sa pocetkom u 13 sati u prostorijama CMZ Konjic, sindikat ce organizovati zbor radnika, gdje ce se obratiti i novoizabrani direktor.

SRETNO NAM BILO SVIMA❤” – objavio je Kerić.

Slični članci

Back to top button