DruštvoKonjicPolitikaSportVijesti

KLIS ODLUČIO: 100.000 KM ide za pomoćni stadion

Tokom današnjeg svečanog prijema u centrali AD Harbi d.o.o. Sarajevo, koji je ova kompanija upriličila za igrače Mjesne zajednice Neretvica, osvajače nedavno završenog Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu, predstavnicima FK Klis saopštena je jednoglasna odluka o usmjeravanju osvojenih sredstava: Za izgradnju pomoćnog stadiona u Buturović-Polju.

Istina je da su igrači i ostali članovi ozbiljno razmatrali mogućnost da sredstva od 100.000 KM prebace u fond za rješavanje stambenog pitanja dvojice članova ekipe, ali ovaj plan, zbog ranije usvojene odluke organizatora i pokrovitelja Turnira o nužnosti da novac budu uložen u sportsku infrastrukturu pobjedničke mjesne zajednice, nije mogao biti realizovan. Stoga su fudbaleri, od kojih su svi nastupali ili nastupaju u omladinskim kategorijama ili seniorskoj ekipi FK Klis, jednoglasno odlučili da sredstva preusmjere u izgradnju pomoćnog stadiona našeg kluba, generacijski projekat od kojeg će lokalna zajednica imati višestruke benefite.

Rukovodstvo i cjelokupan kolektiv FK Klis Buturović-Polje još jednom čestita svim članova MZ Neretvica na velikom uspjehu i zahvaljuje što su nam ovakvom odlukom dali veliki vjetar u leđa za izgradnju pomoćnog stadiona s vještačkom podlogom dimenzija 100×65 metara. – saopćeno je iz FK Klis.

Slični članci

Back to top button