HercegovinaSport

VIDEO/ Trener Veleža: Rezultatima nismo zadovoljni, neke stvari nećemo tolerisati u budućnosti

Ekipa Veleža nalazi se u Antaliji gdje obavlja završni dio priprema uoči nastavka sezone u PL BiH.

Rođeni su u Turskoj odigrali 0:0 protiv ukrajinske Vorskle, a poraženi su od uzbekistanskog Olympica sa 1:2.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović govorio je za Velež TV o dosadašnjem dijelu priprema.

“Rezultatima nismo zadovoljni. Želimo pobijediti svaku utakmicu, a određenog napretka ima u odnosu na prve trenažne procese i utakmice koje smo igrali. Podigli smo intenzitet, jako dobro u nekim stvarima pariramo. Presing je prilično napredovao, ali naravno da još imamo neke probleme. Protiv Vorskle je bilo nekoliko puta jako kvalitetno iznošenje lopte pod pritiskom, ali nedostajao nam je završni pas”, rekao je Jusufbegović i dodao:

“Bilo je problema u organizaciji igre, kada je protivnik u niskom bloku i na tome moramo da radimo. Posljednja utakmica protiv Olympica je bila visokog ritma i tempa, a protivnik je bio brz i agresivan. Ipak, smatram da smo dobro i kvalitetno radili pritisak i da u jednom trenutku maksimalno kontrolišemo utakmicu. Nismo mnogo toga dozvolili protivniku.”

Jusufbegovića određene stvari posebno brinu.

“Ono što nas prati od početka priprema, a nije dobro, i karakterisalo je zadnju utakmicu, jeste da smo gubili lopte u zonama u kojima to ne smije da se radi i to nakon nekih reakcija, neodgovornosti i pasova koji ne bi trebali da se radi. To je pitanje individualne pripreme za utakmicu. To nije na razini na kojoj treba da bude i to nećemo tolerisati u budućnosti. Atmosfera je radna. Igrači imaju želju za promjenom i to je na visokom nivou”, govori trener Veleža i nastavlja:

“Utakmice su donijele i otvorile neka pitanja te dale lekcije koje će nam biti putokaz da radimo dalje, da podižemo razinu igre i formu igrača koja kod nekih nije na razini i ne mogu biti zadovoljan s njom. Radit ćemo da to dovedemo do one razine koja će biti optimalna za početak prvenstva. Sada nam slijedi meč sa Žalgirisom. Probat ćemo nešto drugo protiv njih. Želimo da budemo aktivini, da pratimo ritam i da se nametnemo. Nastojat ćemo da imamo kvalitetnu izgradnju napada i od toga nećemo odustajati.”

Slični članci

Back to top button