Crna hronikaHercegovinaVijesti

Zbog razbojništva u Mostaru priveden u Tužilaštvo HNK

U četvrtak 2. februara pripadnici MUP-a HNK priveli su u Tužilaštvo HNK Merdina Bašića, osumnjičenog za Razbojništvo u Mostaru.

Bašić je naime dio grupe koja se sumnjiči da je izvršila razbojništvo u Ulici Biščevića u Mostaru 11. januara ove godine.

Podsjećamo, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Kantonalnog suda u Mostaru od 1. 2. 2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, Ibrahimu Seferoviću (2002.), nastanjen u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je kao suizvršitelj počinio kazneno djelo Razbojništvo u stjecaju sa kaznenim djelom Teška krađa.

Osim Bašića i Seferovića, u grupi su djelovali i Edin Seferović i Masimo Ramović za kojim se još uvijek traga, dok je jedna maloljetna osoba (2006. godište) uhapšena ranije.

Također, postoji osnovana sumnja i da su gore navedene osobe izvršile još jedno kazneno djelo, a to je pokušaj pljačke na adresi Ulica Hamida Vuka u Mostaru 30. januara.

 https://bljesak.info/vijesti/flash/razbojnistvo-mostar-privodenje/408694?fbclid=IwAR0W_2tuZxLB00CMCs8lFxJkl8txMr83OZy_zWxs5TbQ5tE1rq3uPVu9d7o

Slični članci

Back to top button