BiznisHercegovinaSportVijesti

Ytong BH će donirati cjelokupan materijal za izvođenje zidarskih radova na Olimpijskom bazenu u Mostaru

foto: N1

Dok Gradska uprava Grada Mostara zajedno sa izabranim Arhitektonskim biroom odlučuje o idejnom rješenju izgleda budućeg Olimpijskog bazena u Mostaru, Uprava kompanije Ytong BH d.o.o. Tuzla donijela je odluku koja će obradovati građane i građanke Mostara, ali i sportsku zajednicu Bosne i Hercegovine.

– Kompanija Ytong BH koja je na tržištu BiH, između ostalih, prisutna sa brendovima Ytong, Silka i Multipor koji su sinonim za modernu i efikasnu gradnju, posebno u domeni energetske učinkovitosti objekata, odlučila je donirati cjelokupan građevinski materijal neophodan za izvođenje zidarskih radova objekta Olimpijskog bazena u Mostaru. Svjesni smo šta za naše sportiste i našu zemlju znači izgradnja ovog objekta koja se očekuje s velikom radošću, a posebice mu se raduje sportska javnost – istaknuo je Jasmin Huremović, direktor prodaje kompanije Ytong BH.

S više od 5.300 zaposlenika, Xella Grupacija jedna je od vodećih svjetskih dobavljača ne samo materijala za zidarske i izolacione radove, nego kompletnih rješenja za građevinarstvo, bez obzira na tip i namjenu objekta. U svom poslovanju, fokusirana je ne samo na energetsku učinkovitost, nego generalno na zaštitu životnog okoliša.

– Sa snažnim brendovima poput Ytong dajemo važan doprinos trajnim, energetski efikasnim i modernim objektima, kakav Olimpijski bazen treba i zaslužuje da bude. S druge, pak, strane pozitivne karakteristike i prednosti plivanja i sporta općenito vrijednosti su koje moramo posebno njegovati, jer donose višestruku dobrobit kako za pojedinca tako i za društvo u cjelini. Stoga mi je iznimno drago što ćemo biti partner u ovom poduhvatu – zaključio je Huremović.

Ytong je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koji svojom porastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvalitete koji ima vrhunska svojstva toplinske izolacije, omogućuje brzu i efikasnu gradnju, a s obzirom na paropropusnost koja ga odlikuje sprječava pojavu vlage i plijesni te je apsolutno negoriv što daje dodatnu sigurnost našim korisnicima. Dostupan na tržištu od 1923. godine, porobeton ove godine obilježava 100 godina postojanja.

N1

Slični članci

Back to top button