KonjicSportVijesti

Omar Halilović sutra putuje na Evropsko prvenstvo koje se održava na Kipru

foto: radiokonjic.ba

Član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, Omar Halilović učestvuje na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U-21, koje će se održati na Kipru u periodu od 03 do 05. februara 2023. godine.

“Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma teško, a u mojoj kategoriji je 34 takmičara, dobrih takmičara, sa kojima sam se i ranije susretao. Nadamo se dobrom rezultatu. Pripreme za Evropsko prvenstvo traju već dva mjeseca i bile su odlične. Osjećam se spremno. Trener se prilagodi mom stanju na treningu, a moj trener već ima iskustva sa pripremama za Evropska takmičenja i pazimo da ne dođe do povreda na treninzima” – kazao je za radiokonjic.ba Omar Halilović, član KK “Bošnjak” Konjic.

Halilović je istaknuo da mu nije teško uskladiti školske obaveze sa treninzima, a velika podrška su mu roditelji i profesori.

“Sve postižem nekako, to je takozvana disciplina. Veliku ulogu u pripremama imaju i moji profesori koji mi daju prostora za učenje kada ne mogu stići. Naravno, bez podrške roditelja ovo ne bi bilo moguće” – kazao je Halilović.

“S obzirom na protekle pripreme koje smo radili sa dobrim takmičarima, očekujem da ću osvojiti onu najsjajniju medalju, odnosno zlatnu” – istaknuo je Halilović.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button