KonjicSportVijesti

Futsaleri Salinesa savladali Konjic

Futsaleri Salinesa u Konjicu su savladali Konjic u meču 11. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine 6:5.

Fantastičan meč gledali smo u Konjicu, gdje je na kraju ipak više razloga za slavlje imao gostujući tim Salinesa upisavši tri boda.

Prvi pogodak je viđen u 4. minuti, a gostujući futsaler Admir Čorhodžić je pogodio mrežu Konjica za 1:0. Rezultat se nije mijenjao do 12. minute, kada Miloš Radujković udvostručuje prednost Salinesa i na semaforu je 2:0. Ipak, domaći futsaleri do kraja prvog poluvremena uspjevaju izjednačiti rezultat. Prvo je u 15. minuti pogodio Dejan Kovačević za 2:2, a minutu kasnije Josip Bilić donio izjednačenje Konjicu. Sa rezultatom 2:2 se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaći, a u 25. minuti Josip Bilić drugim pogotkom donosi prokret svom timu i na semaforu je 3:2.

Konjic je rezultatsku prednost uspio zadržati do 27. minute, kada gosti preko Alema Kadića stižu do izjednačenja.

Rezultat se nije mijenjao do 33. minute kada novo vodstvo Salinesu donosi odlično raspoloženi Čorhodžić i na semaforu je 4:3 za Salines. U 38. minuti su viđena 3 pogotka, dva za Salines i jedan za Konjic. Prvo Admir Čorhodžić pogađa za 5:3 i kompletira het-trik, a par sekundi nakon Alem Kadić drugim pogotkom Salinesu donosi prednost od 3 gola razlike.

Tim Mirka Čampare kreće na sve ili ništa s viškom igrača u polju, a u 38. minuti Amir Baručija smanjuje vodstvo Salinesa na 6:4. Minutu kasnije Konjic je uspio smanjiti prednost Salinesa na 6:5 preko Dejana Kovačevića, ali domaći futsaleri nisu mogli više od tog.

Sa ovom pobjedom Salines se je bodovno izjednačio sa Hercegovine koja na svome kontu ima 17 osvojenih bodova, a Konjic je i dalje 8. sa 8 osvojenih bodova.

U narednom kolu Salines je domaćin Hercegovini, dok tim iz Konjica gostuje u Čitluku kod Brotnja.

Slični članci

Back to top button