BiHPolitika

ŠTA SE DEŠAVA U SDP-U: ZA MIJATOVIĆA IMENOVANJE LAGUMDŽIJE KATASTROFALNO!

Potpredsjednik SDP-a BIH Vojin Mijatović oglasio se nakon što bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija potvrdio je da će prihvatiti poziciju ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama.

On smatra da je katastrofalna odluka da Lagumdžija bude kandidat za ambasadora BiH pri UN-u, i za SDP BiH i za državu BiH.

  • Odgovorno tvrdim da taj prijedlog nije usaglašen sa SDP BiH, a kao što mi je potvrdio predsjednik Nikšić nije ni sa njim. Ne interesuje me koga će članovi Predsjedništva predlagati za ambasadore samo ne u ime SDP-a BiH, bez saglasnosti SDP-a BiH. Neka svoje privatne ambasadore imenuju i za njih odgovaraju javnosti. Ova odluka će imati dalekosežne posljedice po SDP BiH i ukoliko se ralizuje u ime SDP-a BiH te najavljujem drastične poteze u tom slučaju! Ukoliko je neko spreman da pljuje pa da sve poliže slobodno, ja nisam, ne u moje ime!!! – poručio je Mijatović.

Podsjećamo da je Lagumdžija kazao da je na poziv člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića imao dugi razgovor na tu temu.

  • Ja sam prvi put o tome razgovarao s mojim drugom, prvo sam ga pitao zašto je mene predložio, šta se od mene očekuje. Ključno je bilo njegovo viđenje da mjesto šefa misije ambasadora BiH pri UN-u da je ta pozicija važnija nego što je bila odkad smo primljeni u UN. Pitao sam ga je li to njegov prijedlog ili je nečiji drugi. On je rekao da je osmislio način na koji će predlagati kriterije za ambasadore – kazao je Lagumdžija dodavši da kada je vidio spisak kandidata za ambasadore kako je to „spoj mladosti i mudrosti“.

Hayat

Slični članci

Back to top button