KonjicSport

Usaglašena izjava igrača Mjesne zajednice Neretvica

“U cilju objektivnog informisanja naših navijača i cjelokupne šire javnosti, a u vezi osvojene novčane nagrade sinoćnjom pobjedom u finalu Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu (100.000,00 KM), igrači MZ Neretvica ističu da će konačna odluka o prijedlozima za utrošak navedenih sredstava biti donesena naknadno, na ceremoniji proslave osvojene titule.

Od rukovodstva MZ Neretvica smo, kao najzaslužniji za osvajanje spomenute titule, dobili potpunu autonomiju i slobodu pri donošenju predmetne odluke, što pozdravljamo i na čemu zahvaljujemo.

Naša ekipa je i prije samog početka turnira imala određene konkretne prijedloge projekata koji bi eventualno mogli biti realizovani osvojenim sredstvima, što nam je davalo dodatni motiv i vjetar u leđa u svim utakmicama.

O tim prijedlozima smo puno razgovarali, ali konačna odluka još uvijek nije donesena. Kada to bude slučaj, informisat ćemo javnost i rukovodstvo Grada Konjica, s kojim ćemo sarađivati u procesu realizacije jednog ili više naših prijedloga.

Želeći ovim kratkim saopštenjem prekinuti sve špekulacije koje se odnose na ovu problematiku, još jednom zahvaljujemo na ogromnoj podršci koju smo imali tokom svih utakmica turnira, kao i na hiljadama čestitki poslije osvajanja titule.”

Uživajmo u ovim velikim trenucima i uspjesima, a odluku o tome gdje će i pod kojim uslovima sredstva biti usmjerena prepustimo onima koji su i najzaslužniji što će ista doći upravo u dolinu Neretvice – igračima i treneru Sehminu Hakaloviću. #neretvica

Buturović – Polje

Slični članci

Back to top button