KonjicSportVijesti

Odličan uspjeh Karate kluba Igman Konjic na prestižnom Grand Prix Croatia 2023.

Bilanović Umihana, srebrena medalja &

Šahinović Medina , bronzana medalja

Proteklog vikenda Karate klub Igman, Konjic nastupio je na Grand Prix Croatia u Samoboru, koje je okupilo preko 1800 takmičara iz regije i svijeta. 8 takmičara iz ovog grada uzelo je učešće na ovog prestižnom turniru, a kako su prenijeli Hrvatski mediji u samoj najavi, ovaj internacionalni grand prix okupio je karate elitu iz 24 zemlje.

Ovaj najveći Hrvatski turnir u karateu počeo je u petak, a trajao je do kraja vikenda, gdje su osvojene mnogobrojne medalje, ali i predstavljeni fantastični borci.

Naš takmičar,Bilanović Imran, koji se takmičio u kategoriji kadeta , teška kategorija, je imao odličan nastup, ali medju 30 takmičara je osvojio 5 mjesto.

Kaltak Alen se takmičio u kategoriji kadeti – 63 kg, solidan nastup, ali nije uspjeo da se izbori za medalju.

Naša Šampionka Balkana, Reprezentativka BiH, Umihana Bilanović, u iznimno teškoj konkurenciji dospjela je do finala, čime je potrvrdila svjetsku klasu i vrijednost. Osvojila je srebrenu medalju u kategoriji djevojčice 12 g -34 kg.

Šahinović Medina, osvojio je visoko treće mjesto i potvrdila svoj uspješan rad i kvalitet, u kategoriji mlade kadetkinje – 64 kg.

Bilanović Adna je nastupila u eliti najboljih mladih seniorski U- 21 do 55 kg. Ovaj put bez medalje.

Kaltak Larisa , Imamović Nejla i Vražalica Hana su nastupile u dječjoj kategoriji i potvrdile da se mogu nositi na tatamiju sa najboljim i najperspektivnijim takmičarima svijeta, da njihovo vrijeme uskoro dolazi i da na njih se možemo osloniti u postizanju budućih vrhunskih rezultata. Mnogi takmičai koji su nastupili na Grand prix Croatia 2023 su vrhunski takmičaru i imaju realne šanse biti osvajači turnira.

U grad Konjic su ovaj put došle 2 medalje i to smatramo jako dobrim rezultatom.

Na Grand Prix tatamijima takmičile su se takmičari iz Hrvatske, Austrije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine, itd.

Odličan je ovo početak sportske godine, a prateći prošlogodišnje rezultate od ovog kluba se očekuje mnogo. Nakon odlične prošlogodišnje sportske godine, nizom osvojenih vrhunskih rezultata, dolaskom novih, mladih 70-tak karatista Karate klub Igman , Konjic očekuje sjajne uspjehe u budućnosti.

Na pripremi naših boraca su vrijedno radili Điver Elmedin, Muamer Bajrović, Bilanović Adna i glavni trener Bilanović Aladin.

Zahvaljujemo roditeljima na podrški i pratnji, Samiri Bilanović Jahić na toplom dočeku, prijatelju Kluba Lukmanu Muftić koji nas je dočekao i bodrio na samom takmičenju, svima drugima koji se raduju našim uspjesima i prate dugi niz godina.

Vaš Karate klub Igman Konjic…

Slični članci

Back to top button