KonjicVijesti

KONJIC Nakon snježnih padavine normalizuje se stanje na terenu

Stanje na terenu se nakon snježnih padavina na području Grada Konjica polako normalizuje. Magistralni i regionalni putevi su prohodni, a radi se i na čišćenju lokalnih puteva.

“Stanje je od jutros stabilno i magistralni i regionalni putevi su prohodni za sve kategorije vozila uz obavezno korištenje zimske opreme. Mnogi lokalni putevi u udaljenijim selima su i dalje neprohodni, međutim, mještani se u tim selima samoinicijativno organizuju u čišćenju puteva”-kazao je Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra PU Konjic.

Muamer Tinjak, vlasnik dvije mašine za čišćenje, angažovan je od strane Grada Konjica na čišćenju lokalnih puteva.

“Danas se nalazim na području Mjesne zajednice Bjelimići, tačnije u selu Svijenča i Argud i nastavljam čišćenje prema Sopotu i Gradeljini. Luka i Odžaci su očišćeni, tako da bi se dobrim dijelom danas trebalo završiti čišćenje na području MZ Bjelimići. U MZ Glavatičevo angažovana je jedna mašina, a danas dolazi u ispomoć još jedna mašina koja treba krenuti prema Grušči i najvjerovatnije da će do sutra to biti završeno”-kazao je Tinjak.

Almedin Ćibo, predsjednik Mjesne zajednice Spiljani kazao je da je stanje danas bolje, za razliku od proteklih dana.

“Stanje je sada dobro, a visina snijeg je od 50 do 60 cm. Jučer su pročistili nekih 80% puteva na području ove mjesne zajednice, kao i put prema Džajićima. Putevi do Ljute i Dubočana su nepročišćeni”-rekao je Ćibo.

Snježne padavine na području MZ Jasenik su bile slabijeg inteziteta tako da su svi putevi prohodni, kazao je predsjednik Omer Kozić.

“U Jaseniku je stanje odlično. U Požetvi je visina snijega oko 20 cm, dok je u Jaseniku od 5 do 10 cm, tako da su svi putevi prohodni”-informisao je Kozić.

Nešto teža situacija je na području MZ Bradina, odnosno u selima na višoj nadmorskoj visini, kazao je Mujo Avdibegović, predsjednik mjesne zajedniceto se tiče sela Zukići, Šunji i Bale, jučer je normalizovan saobraćaj, ali što se tiče podbitovinjskih sela od Bradine prema Repovcima, jučer su bile ekipe čitav dan na terenu i odblokirana su sela Repovci, Tuhobići i Bulatovići. S obzirom da smo sinoć imali obilnije snježne padavine, jutros su nam ponovo bili otežani uslovi izlaza iz sela Repovci. Farmeri treći dan nisu isporučili mlijeko mljekari, a ne znamo hoćemo li moći to i danas uraditi”-kazao je Avdibegović, dodavši da puteve na području njihove mjesne zajednice čisti “Šumarstvo-Prenj”, a i građani se samoinicijativno organiziraju u čišćenju puta, kao i sam Avdibegović, koji sa privatnim traktorom pomaže u čišćenju puta. -piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button