KonjicSportVijesti

MZ NERETVICA: Neka večerašnji susret bude fer, sportski, dostojanstven

Večeras sa početkom u 20:30 sati je na programu finale Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu u kojem će snage odmjeriti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela (Glavičine).

Na Facebook stranici Buturović – Polje oglasili su se povodom nastupajuće utakmice. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

” Naši momci, predvođeni trenerom Sehminom Hakalovićem i nošeni fantastičnom podrškom s tribina Sportske dvorane Konjic, već su napravili veliki rezultat. Njihov podvig dobija na težini kada imamo na umu depopulacijske trendove prisutne u dolini Neretvice posljednjih godina i decenija. Večeras naša ekipa, koja je spoj mladosti i iskustva, ima priliku ispisati historiju, iako su nas već učinili ponosnim.

Koristimo ovu priliku da sve navijače i simpatizere MZ Neretvica i MZ Bijela pozovemo da prisustvuju večerašnjem sportskom prazniku i zajednički, u duhu fer pleja na terenu i tribinama, pošaljemo još jednu lijepu poruku iz naše lokalne zajednice.

Sportskog žara i naboja sigurno neće nedostajati, što je i razumljivo, ali sve treba proći bez bilo kakvih provokacija, prepucavanja i najmanjih incidenata. Uvjereni smo da će tako i biti.

Finalni susret igrat će se od 20:30 sati, ali svim navijačima sugerišemo da ranije dođu u Sportsku dvoranu Konjic, po mogućnosti uoči prve utakmice (19:30 sati), kako bi mogli pronaći mjesto, s obzirom na to da se, kao i u susretima polufinala, očekuju ogromne gužve” stoji u saopćenju.

Slični članci

Back to top button