HercegovinaKulturaVijestiZabava

Besplatne projekcije filma ‘Pijanist’ u Mostaru

Izvor: BHRT (A.P.)

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. januara, M.T. Abraham Group, u saradnji s Ambasadom Izraela u Bosni i Hercegovini, iduće sedmice organizuje besplatne projekcije filma “Pijanist” u Mostaru. 

Cilj je dodatno podići svijest i pomoći u edukaciji građana o jednom od najstrašnijih zločina počinjenih u ljudskoj istoriji.

“Obrazovanjem mladih imamo moć spriječiti da se ovi strašni zločini više ikada ponove”, poručili su iz M.T. Abraham Group.

Holokaust je bio genocid bez presedana nad evropskim Jevrejima tokom Drugog svjetskog rata. Između 1941. i 1945. nacistička Njemačka i njeni saradnici sistemski su ubili oko šest miliona Jevreja širom Evrope koji je bio pod njemačkom okupacijom, što predstavlja oko dvije trećine evropskog jevrejskog stanovništva.

Ubistva su izvršena u pogromima i masovnim strijeljanjima, politikom istrebljenja kroz rad u koncentraconim logorima, te u plinskim komorama i plinskim kombijima u njemačkim logorima za istrebljenje. 

Film će se prikazivati iduće sedmice (od 23. do 27. januara), tri puta dnevno u kinu Cinestar u Mepas Mall-u u Mostaru. Satnice prikazivanja filma: 15h, 18h i 21h.

Besplatna rezervacija ulaznica moguća je isključivo putem e-maila: info@neveragain.ba Ukoliko građani imaju dodatnih pitanja, upite mogu uputiti na navedeni mail ili na telefon: +387 36 841 841. 

POGLEDAJTE TRAILER

bhrt.ba

Slični članci

Back to top button