FOTO: novikonjic.ba

Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic, informisao je za radiokonjic.ba jutros (22.01.) da su putevi prohodni za sve kategorije vozila uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Prema informacijama patrola policije znatno je smanjen intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima, čak i na magistralnom putu M17. Putne službe su na terenu, održavaju puteve prohodnim, ali i dalje je na snazi obavezna upotreba zimske opreme za sve kategorije vozila. Kada je riječ o putnom pravcu prema Glavatičevu i on je prohodan i čisti se, međutim, ima mnogo utabanog snijega, pogotovo na ravnom dijelu na Borcima, te je potreban dodatan oprez na tom dijelu puta” – rekao je Kadić, dodavši:

Kada je riječ o lokalnim putevima, pogotovo u udaljenijim selima, oni nisu pročišćeni, i vjerujem da će, kada se magistralni i regionalni putevi normalizuju i kada prestane potreba za intenzivnim angažovanjem mehanizacije i u gradskim ulicama, mehanizacija biti preusmjerena i za čišćenje lokalnih puteva” – rekao je Ismail Kadić.   

Dežurni u “Elektro-Konjicu” Muhamed Hebibović je informisao jutros za naš portal da od noćas područje Bjelimića nema električne energije, a od jutros područje od Boračkog jezera prema Glavatičevu. Hebibović je izjavio i da je područje MZ Neretvica bez snabdijevanja električnom energijom. – piše radiokonjic.ba

By rt nk

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *