BiHBiznisDruštvoKonjicMagazinPolitikaPrivredaSvijetVijesti

PREPORUKA ZA ŽIVOT U KONJICU: Almir Terzić, novinar i politički analitičar

FOTO: print scr N1

Veliki odjek i pažnju javnosti zaokupio je i fb status poznatog novinara i političkog analitičara, Almira Terzića, koji je napisao vrlo pozitivan osvrt na Grad Konjic, kao mjesto ugodnog življenja koje treba promovisati “na sva zvona”, a čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:

“Konjic kao lokalna zajednica u kojoj parovi do 40 godina dobivaju od gradske uprave podmirene kamate na kupljene stanove, kao i da višečlane porodice imaju naknade na djecu preporučuje ovaj grad kao mjesto pogodno za život. I u skladu s tim Konjic treba promovirati kao mjesto ugodnog življenja u koje treba pozivati ljude da preseljavaju.

Svaka lokalna zajednica koja radi u korist svojih građana treba biti promovisana, a ne šuplje političke priče budžetskih uhljeba koji obih dana popuju na sve strane, a nemaju dana rada u firmi osim na vječnoj budžetskoj muzilici.” – napisao je Terzić, prenosi portal novikonjic.ba

Iz gradske uprave Konjica odgovorili su sa riječima zahvalnosti:

“Zahvaljujemo gospodinu Terziću na prepoznavanju vrijednosti onog što Gradska uprava Konjic radi u cilju stvaranja što povoljnijih uslova za život.

Kroz različite vidove podrške za sve stanovnike i poticajne mjere, sa posebnim akcentom na mlade, rješavanje stambenog pitanja, podršku majčinstvu, podršku porodicama sa djecom itd. nastojimo graditi budućnost Konjica i Konjičana, ali i Bosne i Hercegovine, zato raduju povratne informacije koje govore da mladi žele ovakve programe i cijene kada im se pruži ruka podrške.

Prepoznavanje pozitivnih koraka koje činimo, daje nam snagu i učvršćuje namjere da i u vremenu koje je ispred nas kreiramo nove mjere koje će, nadamo se, dugoročno dati željeni rezultat.

Gospodine Terziću, hvala Vam što ste svojim riječima i objavom skrenuli pažnju na našu lokalnu zajednicu, ističući je kao primjer dobre prakse.”

Slični članci

Back to top button