DruštvoKonjicSportVijestiZabava

NAJAVA: “NK” LIVE prenos finalne utakmice MZ Neretvica-MZ Bijela

Sinoć su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu, a u finale su se plasirale ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela i ovu utakmicu će portal novikonjic.ba prenositi uživo u nedjelju – 22. januara 2022. godine putem svog yt kanala: https://www.youtube.com/channel/UCOhb8ehD-wEzEojenQ7DfFA (zapratite nas), odnosno Facebook stranice: https://www.facebook.com/Novikonjic2

U daljem tekstu prenosimo prilog novinara radiokonjic.ba

-U utakmici za treće mjesto igraće ekipe mjesnih zajednica Trešanica i Novo naselje. U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa MZ Neretvica je pobijedila ekipu MZ Trešanica rezultatom 5:2.

Kapiten MZ Neretvica Sehmin Hakalović za radiokonjic.ba je nakon susreta sa MZ Trešanica izjavio:
„Jako teška utakmica od prve do zadnje minute. Težak protivnik, imamo mladih igrača, koji nisu podlegli pritisku. Presretni smo i ko je gledao utakmicu mogao je vidjeti tu energiju koju imamo tokom čitavog turnira. Mi se borimo za svoje mjesto, ne bojimo se nikoga, svakoga respektujemo, nikoga ne potcjenjujemo i tako smo išli od utakmice do utakmice, do finala. Mi smo se ranije angažovali, prije turnira na mjesec dana počeli smo aktivno sa treninzima. U Jablanici smo se pripremali, dva puta sedmično smo trenirali. Govorio sam da idemo od utakmice do utakmice, jer sam znao da ako budemo pravi, da će nas to dovesti do finala. Pružićemo otpor i u finalu. Neću reći hoćemo li pobijediti, želim sreću i jednoj i drugoj ekipi. Još bih se zahvalio organizatoru na kvalitetno organizovanom turniru, a drago mi je što je to turnir mjesnih zajednica, što igramo za svoje mjesto i tako to doživljavamo. Zahvaljujemo se i gradonačelniku Osmanu Ćatiću, koji je ljetos na turniru na Partitzanovu najavio ovaj turnir i ispoštovao to, a nadamo se da ćemo i u budućnosti imati ovakav turnir“ – riječi su Sehmina Hakalovića.

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela
Ekipa MZ Neretvica
Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela
Sehmin Hakalović, kapiten MZ Neretvica

U drugoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe mjesnih zajednica Novo naselje i Bijela. Nakon što je rezultat u regularnom dijelu bio 2:2, nakon boljeg izvođenja penala (3:2) u finale se plasirala ekipa MZ Bijela.
Kapiten MZ Bijela Sead Vrače, nakon susreta sa MZ Novo naselje, u izjavi za radiokonjic.ba je rekao da su odigrali najtežu utakmicu na turniru.
„Nakon boljeg izvođenja penala plasirali smo se u finale i ponovo igramo sa ekipom MZ Neretvica, koju smo u grupnoj fazi pobijedili 2:1, te se i u finalu nadamo istom ishodu, i da slavimo. Ovaj turnir je pun pogodak za Grad Konjic, pogotovo u zimskom periodu kada ima slabo sportskih dešavanja i vidjelo se i po tribinama da je ovo sjajna sportska priča i ovo treba nastaviti i u budućnosti. Našu ekopu krasi srčanost, borba, a to ćemo prenijeti i u finalu. Prija kada su ispunjene tribine i svakog igrača to dodatno ponese. U finalu želim da bude bez povreda, fer i poštena borba, a MZ Bijela osvaja turnir“ – poručio je Sead Vrače.

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela
Ekipa MZ Bijela
Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela
Sead Vrače, kapiten MZ Bijela

Polufinalnim utakmicama je prisustvovao veliki broj posjetilaca, koji su bodrili svoje favorite, a u revijalnom dijelu nastupili su pioniri FK Igman i FK Klis. Organizovana je i tombola za prikupljanje novčanih sredstava za sugrađanku Tijanu Redžić, a sav prihod od tombole biće usmjeren za njeno liječenje.

Direktor Ustanove Sportska dvorana Konjic Adnan Elezović ranije je za radio konjic.ba izjavio da je sve spremno i za finalnu večer, koja je na rasporedu u nedjelju, 22.januara.
„Finalna večer je u nedjelju, a utakmica za treće mjesto se igra s početkom u 19:30h. Nakon toga slijedi revijalna utakmica između predpionira FK Igman i Klis, a nakon toga će uslijediti odigravanje utakmice za prvo mjesto. Zahvaljujem se generalnom pokrovitelju Gradu Konjic, koji uvijek pomaže održavanje sportsko rekreativnih aktivnosti, pa tako i ovog turnira. Pobjednička ekipa će dobiti 100. hiljada KM, a sredstva će biti uložena u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici u dogovoru sa pokroviteljem. Osim toga, dodijelićemo pehare, diplome za drugo i treće mjesto, a dodijeliće se i statue za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg golmana, koje smo obezbijedili od naših sponzora“ – izjavio je Adnan Elezović. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button