HercegovinaJablanicaSportVijesti

JABLANICA Odigran malonogometni turnir povodom 30 godina 44. Brdske brigade

foto: MNK Pionir

U subotu, 21. januara 2023.godine u Jablanici je održan turnir povodom 30 godina 44. Brdske brigade u organizaciji Malonogometnog kluba Pionir .

Na turniru je učestvovalo 7 ekipa iz Prozora, Konjica, Mostara i Jablanice.

” Želimo da čestitamo 30 godina Jedinstvenoj organizaciji boraca “Unija veterana – demobilisanih boraca” Jablanica i zahvaljujemo im se što su izabrali naš kolektiv za organizaciju . Turnir je protekao bez i najmanjeg incidenta i ono što je najvažnije je da su se djeca zabavila i stekla nova prijateljstva.

Rezultati na današnjem turniru se nisu zapisivali, jer su sve ekipe proglašene za pobjednika i na kraju turnira su svi učesnici dobili zlatne medalje .

Želimo se zahvaliti Sportskom centru Jablanica u kojem su stvoreni vrhunski uslovi za odigravanje turnira kao i Sportskom savezu grada Jablanica na pomoći u realizaciji.

MNK Pionir se posebno zahvaljuje Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i gospodinu Rašidu Hadžoviću koji je obezbijedio nagrade i diplome za sve naše učesnike. Ovo nije prvi put da ministar Rašid Hadžović pomaže našem udruženju i jedan je od rijetkih ministara koji se zalaže za sport i podržava sve sportske kolektive . Veliko hvala gospodine Rašide, želimo Vam puno zdravlja, sreće i uspjeha u životu , poručili su iz MNK Pionir Jablanica.

Slični članci

Back to top button