BiHKonjicSportVijesti

Šta danas pratiti? Dedić protiv Bajramovića, na terenu Šarić, Prevljak, Pirić, Medunjanin, Bajić

Današnji fudbalski program donosi nam nekoliko utakmica u kojima možemo pratiti nastupe bh. fudbalera. Pored Anela Ahmedhodžića i Seada Kolašinca i utakmica Sheffield – Hull i Marseille – Rennes danas će na teren još nekoliko bh. reprezentativaca.

Izdvojili smo šest utakmica:

Red Bull Salzburg – Karlsruher (16:00)

Salzburg se priprema za nastavak austrijske Bundeslige, a danas će od 16:00 sati odmjeriti snage u prijateljskom susretu sa Karlsruherom.

Amar Dedić, bh. reprezentativac će tako igrati protiv ekipe u čijem stručnom štabu je Zlatan Bajramović, nekadašnji reprezentativac BiH

Palermo – Bari (20:30)

U okviru 21. kola Serie B sastaju se Palermo našeg Darija Šarića i Bari. Palermo je na 12. mjestu na tabeli, dok je Bari na jako dobrom četvrtom.

Šarić će i večeras nositi dres Palerma, vjerovatno od prve minute.

Eupen – Genk (20:45)

Eupen za koji nastup naš Smail Prevljak u 22. kolu belgijskog prvenstva ima težak zadatak jer im u goste dolaze prvoplasirani Genk.

Tim Eupena je na 15. poziciji. Smail Prevljak je u prošlom meču postigao gol i prekinuo dugi post, a večeras će igrati od prve minute.

Ol. Nicosia – AEK Larnaca (18:00)

AEK Larnaca čiji dres nose Kenan Pirić i Hrvoje Miličević danas nastavljaju svoju borbu za titulu. Prvi su na tabeli sa bodom prednosti, a večeras gostuju Ol. Nicosiji koja je na 12. mjestu.

Zwolle – Venlo (20:00)

Zwolle juriša ka povratku u najjači rang nizozemskog fudbala. Trenutno su prvi u drugoj ligi, a tim za koji igra Haris Medunjanin večeras dočekuje Venlo.

Medunjanin je nedavno posjetio na svoje najbolje igračke dane, postigao je prekrasan gol protiv Feyenoorda. Iako je u 37. godini, Medunjanin solidno igra za Zwolle ove sezone i moguće je da će u narednoj sezoni igrati nizozemsku Eredivisiu.

Adana Demirspor – Giresunspor (18:00)

Giresunspor večeras gostuje Adani, a napad Girenuspora predvodit će Riad Bajić. Bajić je u dosadašnjem dijelu sezone postigao šest golova.

Slični članci

Back to top button