HercegovinaPolitikaVijesti

Je li Darijana Katić-Filipović nova premijerka Vlade HNK

”Uspostava vlasti u HNK ići će paralelno sa uspostavom vlasti u Srednjobosanskom kantonu, a ono u što sam siguran jeste da će na čelu Vlade HNK biti dama”, rekao je u četvrtak medijima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Naglasio je kako će na izvršne funkcije ”nova lica”.

”Vodimo računa o tome da imamo potpuno osvježenje u izvršnoj vlasti, posebno na kantonalnim nivoima. Smatram da je osam godina bilo dovoljno da svi pokažu što mogu, kako u vladi ovog kantona, tako i u ostalim kantonima, pa i na federalnom nivou”, istaknuo je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Poručio je da će to ”biti nove osobe koje imaju dosta vremena prezentirati novu viziju i energiju”. ”Imena ćete znati uskoro, a moram vam i to reći, o imenima na kantonalnim nivoima odlučuju kantonalni organi stranke, dok sam ja kao predsjednik stranke zadužen dominantno za uspostavu vlasti na državnoj i federalnoj razini”, kazao je Čović.

Dodao je i kako će Županija Zapadno-hercegovački kanton dobiti vladu u sljedećih 15-ak dana. ”Sve to je dogovoreno na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke”, poručio je Čović.

Podsjetimo, prema informacijama koje je Bljesak.info dobio od izvora bliskog Predsjedništvu HDZ BiH, kao kandidatkinje za predsjednicu Vlade HNK razmatraju se Darijana Katić, Tonka Krešić, Vlatka Martinović i Zora Dujmović. Prema našem izvoru, najviše šanse da postane nova predsjednica Vlade u HNK ima Darijana Katić.

Slični članci

Back to top button