BiHVijesti

Volontiraj za Memorijalni centar: Pridružite se u očuvanju historije Srebrenice

Foto: Srebrenica Memorial Center

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari u potrazi je za volonterima koji bi kroz volonterski program pomogli u Projektu usmene historije Memorijalnog centra Srebrenica.

“Lokacija nije prepreka za učešće u ovoj važnoj inicijativi jer sve što vam je potrebno jeste računar/laptop, odlično poznavanje engleskog jezika i volja za volontiranjem. Posebno tražimo domaće studente završnih godina osnovnih i magistarskih studija na engleskom jeziku za pomoć u prevođenju svjedočanstava sa bosanskog na engleski jezik, kako bi doprinijeli očuvanju pamćenja na genocid i Srebrenicu”, naveli su iz Memorijalnog centra.

Rok za prijavu je 31. januar 2023. godine.

“Prilikom prijavljivanja pošaljite biografiju ili bilo koju relevantnu potvrdu vašeg znanja engleskog jezika. Osim toga, pozdravljamo pojedince čiji je maternji jezik engleski i koji su zainteresirani za lekturu i uređivanje prevedenog sadržaja. Pridružite nam se u očuvanju historije Srebrenice i doprinosu ovom značajnom projektu “, naglasili su iz Memorijalnog centra.

Dodali su da će učesnici volonterskog programa dobiti Certifikat volonterskog programa usmene historije, koji potvrđuje “neprocjenjiv doprinos projektu i potvrđuje vaše iskustvo u oblastima historije, društvenih studija i istraživanja jezika”.

” Ovaj certifikat može poslužiti kao dokaz vašeg volonterskog rada i može se koristiti za poboljšanje vašeg životopisa ili za postizanje ciljeva u karijeri”,  dodali su.

Zainteresirani svoje aplikacije mogu poslati na: salihovic.almasa@srebrenicamemorial.org.

(Preporod.info)

Slični članci

Back to top button