HercegovinaVijesti

U Mostaru uhapšen član kriminalne grupe Sade Đuguma, tereti se za više krivičnih djela

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su u Mostaru jednu osobu kojoj se na teret stavlja krivično djelo “Organizovani kriminal”.

Službenici FUP-a i MUP-a HNK, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju “Hum” lišili slobode lice inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentujući krivično djelo “Organizovani kriminal”.

Pored toga, njemu se na teret stavljaju i djela, a u vezi sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju te krivičnim djelima “Izazivanje opće opasnosti“, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje”.

Ranijom istragom dokumentovana je organizovana kriminalna grupa na čelu sa S.Đ. koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je on, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu, izvršio pokušaj ubistva te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave.

Uhapšeni A.F. će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podsjetit ćemo, FUP je, u kordinaciji sa MUP-om HNK, u septembru prošle godine akcijom “Hum” uhapsio Ismeta Vrcu iz Mostara i Sadu Đuguma iz Tomislavgrada zbog sumnje da su predvodili kriminalnu grupu.

Agencije

Slični članci

Back to top button