HercegovinaVijesti

Mostar: Napuštene štence dobri ljudi zaštitili od kiše i hladnoće

Foto: Facebook

Čini se kako je svakog dana sve više napuštenih pasa na ulicama gradova u našoj zemlji, a ljubitelji životinja, uz svu dobru volju, jednostavno im ne mogu svima pomoći.

Tako je nedavno u Facebook grupi “Svi koji volimo pse Hercegovina” objavljeno da je neko napustio pet štenaca te da se psići nalaze u Sjevernom logoru u Mostaru, prepušteni sami sebi.

S obzirom na to da ovih dana pada i obilna kiša u Hercegovini, nekoliko članova grupe se angažiralo i pronašlo privremenu kućicu za pse kako bi ih zaštitli od kiše i hladnoće.

“Uspjeli smo ih sačuvati od auta, prebacivali, vraćali, borili se i mi i oni. Očistili smo ih od parazita, ogradili sklonište i osposobili privremeno. Oni rastu i naravno njihove sposobnosti jačaju te postoji mogućnost lakšeg izlaska na ulicu! Nama veliku ulogu igra vrijeme,dakle da ih sačuvamo dok ne budu ispunjeni uvjeti za ulazak u Azil i da se traži zauvjek dom! Molim sve vas da se priključite ovom projektu, potrebno nam je nešto građe da se to sklonište osposobi i bude sigurno ne samo za ove sestrice i njihovog brata, već i za buduće napuštene duše! Nemojte se stiditi i reći ja mogu dati marku, ja konzervu, ja mogu dekicu jer sve nam je potrebno. Da im bude toplo, sigurno, da se vakcinisu i aBd da nađu svoj dom”, objasnili su u grupi.

Dok se ne pronađe trajno rješenje za ove prekrasne psiće, pojedini članovi grupe ih svakodnevno obilaze, hrane i paze da ne izađu na cestu, piše klix.ba.

Slični članci

Back to top button