KonjicVijesti

Kišne padavine u Konjicu: Kontinuirane aktivnosti na čišćenju

foto: radiokonjic.ba

Prema informacijama iz Službe za CZ i vatrogastvo Grada Konjic od jutros još uvijek traju radovi na čišćenju regionalnog puta Konjic – Borci, na lokalitetu Tušćica. Put je na ovom dijelu još uvijek zatvoren, a kako nam je saopšteno, ubrzo bi trebalo da ova putna komunikacija bude prohodna.

Foto: Služba za CZ i vatrogastvo Konjic 

Sinoć su zbog obilnijih padavina uposlenici Službe za za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija, a na terenu su bili i uposlenici preduzeća Standard, Vodovod i kanalizacija Konjic, PBP Konjic, te pripadnici Policijske uprave Konjic.

Bilo je otežano odvijanje saobraćaja jer se voda izlila na regionalnom putu Konjic-Borci, na lokalitetu Tušćica, gdje je došlo do začepljenja šahtova, što je onemogućilo saobraćanje vozila, te je put zatvoren. Angažovana je firma PBP koja je čistila na tom lokalitetu, dok su radnici Standarda i Vodovoda i kanalizacije čistili šahtove na gradskim ulicama.

Uposlenici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica su imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu. Husein Hodžić, pomoćnik načelnika u ovoj službi informisao je za radiokonjic.ba da su tokom večeri vatrogasci bili angažovani na ispumpavanju vode iz podruma, te da je nekoliko vozila bilo zaglavljeno na putevima.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button