foto: mostarski.ba

Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice, bit će dodijeljene danas u 16:30 sati u domu Herceg “Stjepan Kosača” u Mostaru.

Nagrada za inovativne nastavnike i nastavnice (NIN) u Bosni i Hercegovini je najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim nivoima obrazovanja, od predškolske do sveučilišnog nivoa.

Sedmu godinu zaredom NIN glasno promovira i slavi nastavničku profesiju kao ključni indikator kvalitetnog obrazovanja u BiH, a od 2019. godine NIN je prepoznat i kao dio “Global Teacher Award”, najprestižnije nagrade za nastavnike u svijetu.

Kategorije u kojima se nagrada dodjeljuje su odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni suradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

Žiri koji se sastojao od pet članova/ica prošlogodišnjih pobjednika/ca u svim kategorijama, jedne osobe ispred Centra za obrazovne inicijative (COI) ‘Step by Step’ i tri sveučilišna profesora/ice s javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini, odabrao je od 50 nominiranih, po 10 za svaku od 5 kategorija.

Pobjednici u svakoj kategoriji će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1.500 KM.

Događaj organiziraju COI “Step by Step” i Zajednica inovativnih nastavnika/ca, uz pomoć partnera i prijatelja.

(Fena)

By nk 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *