DruštvoHercegovinaVijesti

Gradsko vijeće Mostara danas neće raspravljati o Mostar parkingu

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća Mostar neće se raspravljati o stanju u gradskom preduzeću Mostar parking.

Vijećnik HRS-a Silvio Bubalo zatražio je da se dnevni red proširi tom tačkom, no njegov prijedlog nije dobio potrebnu većinu.

Bubalo je naveo kako vijećnici nemaju službene informacije o stanju u Mostar parkingu, odnosno što se događa sa sitemom naplate, zašto je došlo do prekida saradnje s firmom UNIS koja je izradila softversko rješenje za potrebe Mostar parkinga, a koje nije u funkciji više od mjesec dana.

Bubalo je također zatražio odgovor na pitanje jesu li pojedinci i karte dobili besplatne parkirališne karte mimo zakona.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u svom obraćanju vijećnicima optužio je HRS za „orkestriranu hajku” protiv Mostar parkinga, kao i pojedine medije koji su se, prema Koridećevoj tvrdnji, stavili u službu politike i politikanstva.

“Svi smo mi u gradskoj upravi i gradskim preduzećima svjesni da ćemo biti pod lupom javnosti i da ćemo odgovarati za svaki svoj potez, i to tako treba biti. Ono što mene žalosti što se niko ne bavi meritumom stvari i ne prenosi tačno informaciju, već se paušalno iznose neki dokumenti, navodno se desilo ono, navodno se desilo ono”, poručio je Kordić.

Na taj način se, kazao je Kordić, truje atmosfera i zaustavljaju pozitivni procesi u Mostaru.

Gradonačelnik se pohvalio da se zahvaljujući radu Mostar parking sada može mostarskim ulicama proći kolicima što je ranije bilo nemoguće zbog nepropisno parkiranih automobila.

Kordić je također kazao kako je od direktora Mostar parking Ivana Barbarića zatražio izvještaj o radu preduzeća te je najavio kako će se ovih dana obratiti javnosti i prezentirati situaciju u tom gradskom preduzeću.

(Fena)

Slični članci

Back to top button