HercegovinaVijesti

MUP HNK Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

Za protekli vikend (u vremenskom periodu od 13.01-16.01.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 9 prijava i to na području Mostara 5  i na području Čapljine 4.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je sedam slučajeva i to na području Mostara 5 i na području Čapljine 2.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 6, na području Stoca 1 i na području Čitluka 1 u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 13.01.2023.godine oko 22,00 sati pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK su na području gradskog područja Jugozapad lišili slobode I.Ć.(1984) iz Mostara. Prilikom pretresa lica , od istog je oduzeta nn biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu , metalna mrvilica , jedna drvena palica , preklopni nož , bokser i papar sprej. O svemu je upoznat tužilac .
  • 14.01.2023.godine u 17,30 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana da je na adresi Konak u toku provala. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te je utvrđeno da je izvršena provala u objekat Federalnog ministarstva branitelja te zatekli lice E.K.(1986) iz Kaknja. Isti je polomio staklo na prozoru , ušao u objekat  u namjeri da ukrade stvari iz istog. Lice je lišeno slobode i zadržano radi krim. obrade a o svemu je upoznat tužilac

Slični članci

Back to top button