BiHVijesti

MUP KS: Uhapšene četiri osobe zbog napada na Beograđane na Ilidži

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da su pripadadnici policije uhapsili četiri osobe u vezi s jučerašnjim napadom na grupu građana iz Beograda na Ilidži.   

– Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 362. stav 2. KZ FBIH (Nasilničko ponašanje) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, identifikovali su, pronašli i lišili slobode 4 lica osumnjičena za izvršenje navedenog krivičnog djela, i to:

E. B. rođen 2003.g. nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996.g. nastanjen na području općine Ilidža, H. D. rođen 1995.g. nastanjen na području općine Ilidža i E. H. rođen 2000.g. nastanjen na području općine Vogošća.

Lica lišena slobode su smještena u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedno lice lakše povrijeđeno ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom nogometu – saopćili su iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Faktor

Slični članci

Back to top button