DruštvoKonjicVijesti

GRADU KONJICU I SPORTSKIM RIBOLOVCIMA UVAŽENA ŽALBA

Žalba koju su Grad Konjic i Organizacija sportskih ribolovaca Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva a koja se tiče vodne dozvole koju je Agencija za Jadranski sliv izdala JP Elektroprivreda 2. novembra 2022.godine, prihvaćena je i predmet je vraćen na prvostepeni postupak. Nova dozvola kako je navedeno u žalbama, krši nekoliko važnih zakonskih odredbi, i u krajnjoj mjeri može biti pogubna za biljni i životinjski svijet u dijelu toka rijeke Neretve.

“Dobili smo rješenje da su žalbe koje smo uputili iz OSR Konjic i Grada Konjica, objedinjene u jednu te da je Federalno minisarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo naše žalbe i poništilo novu vodnu dozvolu. Ista je vraćena Agenciji za Jadranski sliv na ponovni postupak. Mi se borimo samo za jedno:. da bude vraćena ranija vodna dozvola koja se izdavala, a ne da pomenuta Agencija samovoljno postavlja odredbe koje nisu zakonski ispravne” kazao je ta radiokonjic.ba Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic.

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak
Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic

Nakon što Agencija za Jadranski sliv ponovno izda vodnu dozvolu JP Elektriprivreda, podnosioci žalbe će biti obavješteni, te u slučaju nepravilnosti, uputiti na ispravak istih.

Iz OSR Konjic poručili su da bi ovakvi procesi vjerovatno brže bili rješavani kada bi stanovnici Konjica shvatili ozbiljnost dokumeta poput vodne dozvole i koliko takav dokumnet utječe na njihov život, naročito život onih koji žive uz obalu i razvijaju porodične biznise na rijeci Neretvi i Jablaničkom jezeru. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button