HercegovinaSportVijesti

Velež upalio motore: Dogovoreni mečevi sa ukrajinskim i litvanskim klubovima

Na pomoćnom terenu stadiona Rođeni trener Nedim Jusufbegović, zajedno sa svojim pomoćnicima okupio je fudbalere Veleža, te je održana prozivka, a potom i prvi trening.

Prvom okupljanju Rođenih u 2023. godini prisustvovali su i članovi Upravnog odbora Adnan Frenjo, Amira Trbonja, Nedim Badžak, Anel Demić kao i predsjednik UO Fudbalskog kluba Velež Senad Kevelj, te direktor kluba Sanjin Alagić, koji su iskoristili ovu priliku da prvotimcima na čelu sa stručnim stabom požele najljepše želje u Novoj godini, novajlijama dobrodošlicu, te još jednom svima iskažu bezrezervnu podršku u daljnjem radu, predstojećim pripremama kao i nastavku takmičenja.

Osim standardnih prvotimaca na prvom ovogodišnjem treningu bili su prisutni i novajlije Ante Hrkać, Mitar Ćuković, Faris Kadrić i Saša Domić, kao i mladi perspektivni fudbaleri omladinske škole Veleža Đanis Gosto, Haris Jogunović, Edis Nanić i Amar Milak, te povratnici sa posudbe Ajdin Drina i Faris Ribić.

Prozivci je predhodila konferencija za medije na stadionu Rođeni na kojoj su se prisutnim medijima obratili direktor Sanjin Alagić, šef struke Nedim Jusufbegović te novajlija Mitar Ćuković.

U svom izlaganju, između ostalog, trener Jusufbegović je rekao sljedeće:

“Ne trebam uopšte ni da govorim šta nam ovaj stadion znači i šta nam naši navijači znače. Jako puno! Ja mislim da je temelj svih uspjeha koje je Velež u proteklom periodu ostvario upravo bila nevjerovatna energija koja je dolazila sa ovih ovdje tribina. Vjerujte to je naša velika snaga, ali prije svega moramo i mi na terenu nešto da uradimo i ponudimo. Mi moramo da radimo, da napredujemo u svakom segmentu igre, a onda uz podršku naše Uprave, ali i jedno veliko zajedništvo svih nas, rezultat sigurno neće izostati”, kazao je Jusufbegović i dodao da su igrači pristali na smanjenje plata.

“Izrazio bih zadovoljstvo činjenicom da je većina igrača prepoznala trenutak u kojemu se Velež nalazi, pokazali su zavidnu vrstu solidarnosti te su pristali na smanjenje ugovora. Na taj način su preuzeli odgovornost i dobio sam od Uprave garancije da će taj potez znati cijeniti te će biti adekvatno nagrađeni u slučaju pozitivnog rezultata.”

Rođeni će u početnom dijelu priprema boraviti u Mostaru i u tom periodu planirano je i odigravanje prijateljskih utakmica protiv FK Blagaj, NK Neretvanac iz Opuzena te konjičkog Igmana nakon čega će se uputiti u Antaliju koja će od 29. januara do 10. februara predstavljati, sada već standardnu, bazu Rođenih za finalno uigravanje linija tima i brušenje forme za nastavak proljetnog dio šampionata.

Pored napornih svakodnevnih treninga, boravak u Turskoj će biti iskorišten i za odigravanje prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima, pa su tako već ugovoreni susreti protiv ukrajinskih prvoligaša FC Vorskla i FC Minaj, te litvanskog FK Žalgiris.

Slični članci

Back to top button