HercegovinaKonjicVijesti

MUP HNK: Izvod iz biltena dnevnih događaja za protekli vikend

U periodu od 6-9.1.2023. godine, iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava; na području Mostara 7, na području Konjica 2, na području Čapljine 1, na području Čitluka 1, na području Stoca 1 i na području Prozor-Rame 1.                 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja; na području Mostara 4 i na području Stoca 1.  

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovana je 21 saobraćajna nezgoda; na području Mostara 12, na području Konjica 4, na području Jablanice 2, na području Prozor-Rame 1, na području Čapljine 1 i na području Neuma 1. Dva su lica zadobila teške tjelesne povrede, jedno lice povrede neutvrđenog stepena, a četrnaest lica lake tjelesne povrede.  

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 8.1.2023. godine, u 13,20 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda  na putu M6/1, u mjestu Polog, u kojoj su učestvovali I.B. (1983) iz Širokog Brijega s vozilom marke VW Golf i L.Z. (1997) iz Mostara s vozilom marke Škoda. Teške tjelesne povrede zadobili su vozač I.B. i putnica iz vozila Škoda D.G. (2001). Na lice mjesta pozvana je Hitna pomoć. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj.

Slični članci

Back to top button