DruštvoPolitikaVijesti

NEZIR PIVIĆ NAKON IZJAVA KASUMOVIĆA: SPOMINJAO MARSOVCE, OPTUŽIO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU, ALI MI ĆEMO SE BORITI

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović jučer je nakon sastanka ‘Osmorke’ u Zenici rekao da “neće biti nikakvih problema oko Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine, veoma brzo slijede izmjene propisa kako se imenuje”.

Kasumović je brzo izgubio živce pred novinarima, pa je spominjao i marsovce, ali je rekoa i da novinari promovišu Dodika.

Nakon ovakvog javnog nastupa, na društvenim mrežama se oglasio i zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine Nezir Pivić.

  • U seriji nebuloznih izjava Fuada Kasumovića domaćina jučerašnjeg sastanka Osmorke, u kojima je između ostalog spominjao marsovce i po uzoru na koalicionog šefa Milorada Dodika, optužio međunarodnu zajednicu da pravi organizirani haos 30 godina, samo jedna zaslužuje komentar.

I to ona u kojoj je, svjesno ili ne, najavio izmjenu propisa o ulozi Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Nervozni Kasumović je izletio sa tvrdnjom iz koje se može razumjeti da ima informacije kako bi visoki predstavnik ponovo mogao intervenirati odlukom koja bi obesmislila većinu u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH.

Ako njemu nije jasno šta bi takva intervencija značila, sigurno je jasno ključnim međunarodnim faktorima.

Ukoliko bilo kakvim pravnim akrobacijama OHR učini nevažećim sadašnje propise i ulogu i većinu u Klubu Bošnjaka, a kako bi Osmorka zaobišla ustav i zakone i sjela u fotelje, to će značiti ne samo rušenje ustavnopravnog poretka i nezapamćeno oduzimanje prava većinskom narodu u BiH, nego će omogućiti da se u budućnosti zaobiđe svaki izborni pobjednik uključujući i onaj iz Kluba Hrvata.

Sigurni smo da je OHR daleko ozbiljniji od Kasumovićevih naklapanja i njegove nezajažljive želje za vlašću te da neće posegnuti za brutalnim kršenjem prava jednog naroda koji je u demokratskom procesu izabrao svoje delegate u svoj Klub u Domu naroda FBiH s ciljem da štite njegova prava i vitalni interes!

Protiv takvog pravnog i ilegalnog nasilja ćemo se boriti svim raspoloživim sredstvima!

Ako su Kasumović i njegovi jučerašnji gosti spremni prodati teško stečena prava Bošnjaka da u zakonodavnoj instituciji FBiH imaju svoj klub i zaštitu interesa za nekoliko fotelja i Dodikove simpatije, mi nismo. Siguran sam da niti jedan istinski patriota nije! – objavio je Pivić.

Hayat

Slični članci

Back to top button