BiHDruštvo

PORUKA IZ BEOGRADA ODJEKUJE BOSNOM: “Hvala Seji Brajloviću i svim divnim ljudima, rodila su se nova prijateljstva…”

Tako se početni šok, nakon što su gostima u ulici Tabašnica, koja se nalazi nedaleko od mosta Festina Lente na dva vozila srbijanskih registarskih oznaka probušene gume, pretvorio u jedno pozitivno iskustvo.

Jedan od turista iz Beograda na čijem vozilu su u Sarajevu probušene gume zahvaljujući humanosti ugostitelja Seje Brajlovića, ali i profesiononalnosti i uslužnosti ostalih s kojima su imali službeni kontakt na kraju iz BiH odlazi sretan. Brajlović je ispunio obećanje, platio svu štetu, ali gostima iz Beograda omogućio i da upoznaju divne ljude, piše Ljudski.ba.

-Želim samo da Vam javim da je Sejo ispoštovao svaku riječ i da je stvarno kupio sve nove gume, platio montiranje, balansiranje i dobili smo besplatnu večeru. Znam sve to jer sam ja vozač Dacia vozila, a moj zet je vozač Volvo vozila. A kao višegodišnji pratilac vaše stranice želio sam da sa Vama podijelim informaciju iz prve ruke, napisao je Bojan Gregurek na “Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka. Širimo ljubav, a ne mržnju”.

Tako se početni šok, nakon što su gostima u ulici Tabašnica, koja se nalazi nedaleko od mosta Festina Lente na dva vozila srbijanskih registarskih oznaka probušene gume, pretvorio u jedno pozitivno iskustvo.

– Radi ovakvih pojedinaca koji nam “uništavaju” dobrosusjedske odnose, osobama koje su došle da ostave novac u našem gradu, želimo da platimo kompletnu uslugu mijenjanja guma i balansiranja i na taj način da se “odužimo” za mnogobrojne goste koji su bili kod nas u restoranu koji su nam dali povjerenje, a broje se na hiljade u zadnjih mjesec dana. Sarajlije su inače uvijek bili domaćini koji su poštovali turiste i koji su uvijek dobrodošli u naš grad. “Ovi” koji su ovo uradili, neka im ide na čast, poručio je Brajlović.

Zamolio je oštećene osobe da mu se jave direktno u restoran i da ponesu sa sobom dokaz izvještaja o šteti i da odu iz našeg grada sa lijepim sjećanjima za Novogodišnje praznike. Sejo obećao, Sejo ispunio i osvjetlao obraz Sarajeva, piše Ljudski.ba.

-Smatram da smo ovim gestom upoznali mnogo divnih ljudi u Sarajevu, počev od policije, forenzičara, vulkanizera, vlasnika konobe Luka iz Sarajeva kao i velikom gospodinu Seji koji sve sve finansirao, svi su pružali bezuslovnu pomoć kako su znali i umeli. Ja samo mogu da kažem hvala tom čoveku koji nam je omogućio da upoznamo predivne ljude iz Sarajeva.”Srdačan pozdrav, poručio je Bojan Gregurek.

Slični članci

Back to top button