DruštvoHercegovinaKonjicKulturaNVOVijestiZabavaZanimljivosti

ZIMSKA ČAROLIJA Konjički volonteri novogodišnjim karnevalom razveselili najmlađe

FOTO (novikonjic.ba, E. OMERAGIĆ): Najljepše maskote Karnevala dječijih osmijeha 2022

Već devetu godinu mladi entuzijasti Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) nesvakidašnjim događajem konjičkim mališanima donose sreću i radost organizujući novogodišnji “Karneval dječijih osmijeha” koji se odvija svečanim maskirnim defileom ulicama grada i privlači sve veći broj učesnika.

I danas je bilo lijepo vidjeti tu veselu, šarenu masu kako kroz konjičke ulice jača jednu stazu pozitivnosti, ali i put budućnosti, jer budi osjećaj ljudskosti u djeci, kako bi ona sutra izrasla u pozitivne mlade ljude.

FOTO (novikonjic.ba, E. OMERAGIĆ): Zimski grad Konjic

-Okupljanje učesnika počelo je na Trgu državnosti “Alija Izetbegović” gdje su mališani, obučeni u razne kostime, igrali i pjevali, da bi se potom uputili do platoa male fontane, gdje se održavaju programi u sklopu manifestacije „Zimski grad“, a gdje su ih dočekale i maskote popularnih dječijih crtića. Veseli i razdragani, na Dan dječije radosti, izmamili su osmijehe na licima starijih sugrađana. Učesnici karnevala su potom u defileu došli do Narodnog univerziteta Konjic. Video1

U kino-sali Narodnog univerziteta članovi Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic priredili su igrokaz za učesnike, koji su sa njima uživali i na bini. Djeda Mraz je podijelio paketiće mališanima, koji su imali mogućnost i da učestvuju u zabavnim radionicama. Video2

FOTO (novikonjic.ba, E. OMERAGIĆ): Djed Mraz stigao u Konjic

Prvu nagradu za masku je osvojila Nur Tabaković, koji je bila u kostimu Maše, drugu nagradu je osvojila Amany Omeragić za kostim indijanke, a treću nagradu je osvojio Danis Nikšić, koji je bio u kostimu kauboja. – piše radiokonjic.ba

Donatori i podrška Karnevalu dječijih osmijeha

Koordinatorica projekta, Elvira Ćosić, kazala je, da se zahvaljuje svim roditeljima i donatorima koji su prepoznali toplinu ove zimske priče, a to su:

–          Grad Konjic

–          Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK

–          PD Igman d.d. Konjic

–          Graewe Tadiv d.o.o. Konjic

–          Bujice d.o.o. Konjic

–          Mostara d.o.o. Orahovica

–          MAXI SHOP d.o.o. Konjic

–          TR Salihović Konjic

–          Centar za kulturu – Narodni univerzitet Konjic

–          Amatersko pozorište „Neretva“ Konjic

–          Caffe slastičarna „Dnevni boravak“ Konjic

–          Udruženje „Andalus“ Konjic

–          Snack bar „Ukusan zalogaj“

–          Policijska uprava Konjic

–          portal novikonjic.ba

–          Radio Konjic

–          Muamer Ćosić – Mume

–          Muamer Lavić

– Hvala još jednom mnogo od srca za predivno, toplo i nezaboravno druženje danas za kraj godine. Nadamo se, da je zadovoljstvo obostrano, da ste se zabavili, da vam je bilo lijepo družiti se s nama i ovog karnevala te da ćemo se uskoro ponovno družiti. Pišite i javljate nam svoje utiske, a do tada želimo Vam sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu! – poručila je Ćosić.

Karneval dječijih osmijeha svojim kvalitetom u organizaciji izrastao je u prepoznatljiv novogodišnji dan dječije radosti u Konjicu i ovaj događaj zadobio je veliku podršku svih struktura društva.

Grad Konjic prepoznao je zalaganje volontera i kulturnu vrijednost karnevala te je kao takav i zvanično uvršten u manifestaciju „Zimski grad Konjic 2022/23.“ na čemu su se od sveg srca zahvalili gradonačelniku Ćatiću i upravi Grada Konjica iz ovog udruženja – prenosi portal novikonjic.ba.

FOTO ALBUM VIPK (autor, Endy Omeragić)

Slični članci

Back to top button