DruštvoHercegovinaZabava

U Mostaru smještaji prebukirani, Novu 2023. uz legendarnog Bebeka žele dočekati mnogi iz regije

Na izmaku 2022. godine Mostar je pun domaćih i stranih turista i gotovo svi smještajni kapaciteti su popunjeni, zbog čega se u najvećem hercegovačkom gradu doslovno traži mjesto više za prenoćište u novogodišnjoj noći, potvrđeno je za Klix.ba.

Zamjenik direktora turističke zajednice HNK Semir Temim nam kaže da su u Mostaru i na širem području Hercegovine gotovo svi kapaciteti popunjeni, što je bilo i za očekivati nakon prošlogodišnje pomame za dolaskom u Mostar.

“U Mostaru su odavno brojni hoteli, moteli i veći objekti za smještaj rezervirani za ovaj period godine, a veliki broj rezervacija stigao je i u zadnja dva dana, tako da je popunjenost kapaciteta već sada iznad 90 posto”, kaže Temim za Klix.ba.

Gotovo je nemoguće naći i stan na dan, vikendicu ili kuću za iznajmljivanje, jer su ti smještajni kapaciteti odavno već rezervisani za najluđu noć u godini, a rezervacije se nisu otkazivale za razliku od planinskih predjela gdje je nedostatak snijega napravio problem turističkim radnicima.

“Mostar postaje pravi magnet za turiste. Mnogo je izreklamiran, dobio je mnogo nagrada i priznanja, a posebno veliki značaj ima činjenica da je svjetska turističke organizacija Mostar proglasila kao jedan od najljepših gradova koji treba posjetiti. To ima veliki značaj za povećan interes turista i dolazak gostiju iz raznih krajeva svijeta, ali i ovo lijepo vrijeme i bogati sadržaji”, kazao je Temim za Klix.ba.

Ističe da je struktura gostiju šarolika i da se bilježe dolasci gostiju iz čitavog regiona, ali i raznih krajeva svijeta od evropskih do azijskih zemalja.

“Ono što nas posebno raduje pored velikog broja turista je to, da oni nisu samo u prolazu kroz Mostar, nego se uglavnom radi o višednevnim rezervacijama kako po pitanju pojedinačnih tako i po pitanju organizovanih dolazaka”, rekao je Temim za Klix.ba vidno zadovoljan turističkom slikom najvećeg hercegovačkog grada na izmaku 2022. godine.

Uz sve ljepote Mostara o kojima su turisti mogli čuti, veliki značaj ima i organizovani doček Nove godine koji se održava na otvorenom u sklopu decembarske manifestacije Advent u Mostaru ispunjene bogatim sadržajima za sve generacije.

Program novogodišnjeg dočeka otvorit će grupa Gabriel, a Mostarke i Mostarce, te njihove goste u 2023. godinu uvest će legenda ex yu muzičke scene Željko Bebek, dok će prvog dana Nove godine nastupiti Adi Šoše i grupa Twist.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button