BiH

PROČITAJTE NOVOGODIŠNJU PORUKU BAKIRA IZETBEGOVIĆA

Predsjednik SDA Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je građanima čestitke povodom Nove godine.

On je podsjetio da je godina na isteku bila veoma teška i izazovna, te godina koju su obilježili ratovi, pandemija koronavirusa, ekonomska i energetska inflacija.

  • Sve to, uz političke krize koje su proizvodile antidržavne politike, imalo je veliki utjecaj i na stanje u našoj Domovini. Poduzete su konkretne mjere, prije svega od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, da se posljedice krize u Bosni i Hercegovini ublaže, naročito vodeći računa o najugroženijim kategorijama stanovništva. Vlade na svim nivoima morat će nastaviti sa konkretnim programima pomoći stanovništvu. Za to imaju sve preduvjete, jer unatoč svemu, na raspologanju će imati nikad veće i punije budžete – poručio je Izetbegović.

Osvrnuo se na dodjelu kandidatskog statusa za koji je naveo kako je to novi podstrek da vlasti u BiH rade na ubrzanju evropskog puta, razvoju ekonomije, podizanju nivoa vladavine, prava i općem prosperitetu Bosne i Hercegovine.

  • Nisam siguran da će svi politički faktori u zemlji biti posvećeni tome, ali na nama koji želimo modernu i prosperitetnu državu, članicu Evropske unije i NATO-a, je da čuvamo mir i stabilnost i predano radimo na ostvarivanju tih ciljeva.  U nadi da će nova 2023. godina biti mnogo bolja od godine na izmaku, svima vama želim mir, zdravlje i ličnu i porodičnu sreću.

Slični članci

Back to top button