BiHPolitikaVijesti

Advokat iz Mostara, iz reda hrvatskog naroda, novi ministar pravde BiH

Novi ministri iz reda hrvatskog naroda u Vijeću ministara bit će Dubravka Bošnjak na funkciji ministra civilnih poslova, dok bi resor pravosuđa trebalo da vodi Davor Bunoza, piše danas “Večernji list”.

Isti izvor navodi da će zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara u novom sazivu biti Ivica Bošnjak iz Kreševa, a zapovjednik Slaven Galić iz Širokog Brijega trebalo bi da bude zamjenik ministra odbrane. Funkciju zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa trebalo bi da nastavi Ljiljana Lovrić, kao i Josip Brkić, koji je i u prethodnom mandatu obavljao funkciju zamjenika ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara.

Večernji list navodi da političke stranke još nisu službeno izašle sa imenima, ali u javnosti postoji dosta navoda oko toga ko će činiti tim koji planira da ga podrži nova vladajuća većina koju čine SNSD sa koalicijskim partnerima iz Republike Srpske, HDZ BiH i “osmorka”. – Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/politika/odvjetnik-iz-mostara-novi-ministar-pravde-bih/404902?fbclid=IwAR2rOF-IKMeJpmBXtUBAEc9CjUln3FSJIZ9tpXVedm9DiIlKNNbNJKrKGmE

Slični članci

Back to top button