DruštvoKonjicKulturaNVOVijestiZabavaZanimljivosti

KONJIC U subotu „Karneval dječijih osmijeha“

foto: novikonjic.ba

Nova 2023. godina je pred vratima, a s novogodišnjim dekorom na konjičkim ulicama oživio je i praznični duh.

Velikom zabavom na otvorenom i u kino sali Narodnog univerziteta Konjic te podjelom novogodišnjih paketića, Udruženje „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) u subotu će finalizirati akciju „Karneval dječijih osmijeha 2022“.

Uz finansijsku podršku sugrađana i privrednih subjekata iz Konjica te Grada Konjica i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, posljednji dan stare godine, stotine mališana ispraćaju u blještavilu novogodišnjih ukrasa, u društvu roditelja i Djeda Mraza.

Pomoć volontera

-Paketiće, scenografiju i kreativne radionice pripremili su brojni volonteri VIPK-a, kao i naši prijatelji iz Konjica i Sarajeva. Jako sam ponosna na sve nas, jer i ove godine za mališane našeg grada priređujemo najljepšu novogodišnju bajku Konjica. Radost na licu djeteta nema cijenu i svako dijete, posebno u vrijeme novogodišnjih praznika zaslužuje pažnju i ljubav. – kazala je koordinatorica projekta, Elvira Ćosić.

———————————————–

SATNICA DOGAĐAJA (AGENDA):

do 10.00 h | Okupljanje na Trgu državnosti “Alija Izetbegović”

10.00 sati | Polazak kolone učesnika “Karnevala dječijih osmijeha 2022.”

10.15 sati | Učešće u programu manifestacije “Zimski Grad Konjic 2022/23”

10.35 sati | Defile kroz grad: Trg državnosti “Alija Izetbegović”  most Jurija Gagarina  Centar za kulturu-Narodni univerzitet Konjic.

11.00 sati | Kino sala Narodnog univerziteta Konjic: Takmičenje u izboru najboljih kostima/maski karnevala

11.45 sati | Podjela paketića za djecu, druženje s Djed Mrazom i zabavne radionice

13.00 sati | Završetak aktivnosti

Grad Konjic prepoznao je vrijednost novogodišnjeg brenda te uvrstio „Karneval dječijih osmijeha“ na listu kulturnih događaja u sklopu manifestacije „Zimski Grad Konjic 2022./23.“

Slični članci

Back to top button