KonjicSportVijesti

Zajko Zeba direktor FK Igmana: Dovođenjem Husrefa Musemića poslali smo poruku svima

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak Husref Musemić pronašao je novi angažman u Premijer ligi BiH. Musemić je i zvanično preuzeo Igman, a sa klubom iz Konjica pokušat će izboriti opstanak u premijerligaškom društvu. Musemića ne čeka niti malo lagan posao.

Iako je Igman imao sasvim solidnu jesen, klub je u nekim susretima ostao bez bodova i trenutno je posljednjoplasirani tim Premijer lige BiH.

Zajko Zeba, sportski direktor Igmana, dobro poznaje Musemića. Svojevremeno ga je trenirao u tuzlanskoj Slobodi, kada su zajedno tuzlanski klub predvodili do Evrope.

“Husref je bio želja predsjednika i mene. Dobili smo kvalitetno rješenje. Ono što smo tražili za trenersku poziciju, to smo i dobili. Sa Musemićem sam dvije godine radio, bio sam mu igrač u Slobodi i zaista smo imali jednu dobru saradnju”, rekao je Zajko Zeba za Sportske.ba.

Zeba smatra kako je dolazak Musemića u Igman jasna poruka rivalima u borbi za opstanak.

“Mislim da smo sada svima poslali jasnu poruku da se namjeravamo boriti i da u planu imamo da ostanemo u Premijer ligi BiH. Musemić ima karizmu, autotirtet, znanje… Sigurno smo njegovim dovođenjem mnogo toga dobili i očekujemo da se taj potez ispostavi dobrim za pet mjeseci, kada prvenstvo bude završeno”, optimističan je Zeba.

Sportski direktor Igmana najavio je i pojačanja, koja će Igmanu donijeti dodatni kvalitet.

“Sigurno da ćemo se pojačati. Tržište je u ovom momentu takvo da nema previše slobodnih igrača. U ovom momentu, dovođenje trenera bio nam je prioritet. Sigurno da će dolasci zavisiti i od želja trenera, ali i igrača, koji budu željeli tu doći”, govori Zeba.

On se za kraj razgovora zahvalio Adnanu Elezoviću na dosadašnjem angažmanu.

“Spomenuo bih ovom prilikom i Elezovića, kojem bi se zahvalio. Mislim da je radio dobar posao, ali da generalno nismo imali sreće. U nekim utakmicama ostali smo bez bodova, slika na tabeli bi u tom slučaju da smo uspjeli ih osvojiti bila drugačija. Pobjeđivali smo Sarajeva, Tuzla Citya… Sigurno da bi te bodove lično mijenjao za neke bodove u direktnim utakmicama za opstanak”, zaključio je Zajko Zeba u razgovoru za Sportske.ba.

Slični članci

Back to top button