DruštvoKonjicVijesti

Božićna priča Konjičanke, Dragice Tomić: „Budimo skromni, da nam u srcu budu radost i ljepota“

FOTO: Radio Konjic, facebook

Dragica Tomić, nastanjena u selu Sultići, i ove je godine za najradosniji katolički blagdan na vrijeme obavila sve pripreme kako bi u blagdanskom ozračju dočekala Božić sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

„Prvo se Božić slavi u svojoj porodici, a nakon toga idemo na čestitanje komšijama. Kod nas je običaj za Božić da idemo od kuće do kuće i sastajemo se, te nas je sve veći broj, a završimo negdje oko pola noći“ – ispričala je Dragica navodeći da u Sultićima živi sada manji broj vjernika.
„Međutim, za Božić nas je više, jer dođu djeca da posjete roditelje, tako da je mnogo i starijih i djece i selo oživi, što je velika radost“ – rekla je Dragica, navodeći da su na božićnoj trpezi tradicionalna jela koja se pripreme za goste.
„Za Božić je obavezna sarma, keške, razne pite, od kolača pripremamo šape, štrudle, a za mlađe i druge kolače. Uglavnom, bogata je trpeza i svi uživamo. U mome domu se zna šta ko priprema. Ja sam zadužena za sarmu, moja sestra za pite, a sestrin sin zna napraviti divne kolače, sve rasporedimo i svima bude dobro“ – izjavila je naša sagovornica, koja je navela da su i uoči ovogodišnjeg Božića posjećeni vjernici koji nisu bili u mogućnosti da sami sebi pripreme neophodno za blagdan, te im je pružena pomoć kako bi osjetili božićnu radost.

božićna priča dragice tomić: „budimo skromni, da nam u srcu budu radost i ljepota“
Božićna priča Dragice Tomić: „Budimo skromni, da nam u srcu budu radost i ljepota“

Dragica Tomić je poželjela sretan i čestit Božić i da se svi osjećaju sretno i zadovoljno sa onim što imaju.
Čovjek ne treba puno očekivati, moramo biti skromni i svima će nam biti dobro, a u srcu radost i ljepota“ – poručila je Dragica. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button